Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így kellene gondolkodni a városi közlekedésről

2014-10-13

Az USA egyik legzöldebb városa San Francisco - és ez a tömegközlekedésre is igaz. Így az csak számunkra meglepő, hogy a helyi közlekedési hatóság (SFMTA) 175 városi járművet rendelt meg város híres Municipal Railway (Muni) hálózatára. A mintegy 650 millió dolláros, kifejezetten a környezetbarát megoldásokra kihegyezett üzletet a Siemens nyerte el, opcionálisan további 85 városi közlekedési szerelvényt is bevállalva.
 
A szerződéssel a Siemens megerősíti az USA-beli vezető pozícióját ebben a szegmensben. Az Egyesült Államokban működő minden harmadik villamoskocsi vagy városi vasúti jármű a Siemens terméke. A vonatokat a vállalat kaliforniai (sacramentói) gyárában gyártják, az első kocsikat előreláthatóan 2016 végén szállítják.
 
 
„Ezzel a szerződéssel a Siemens az egyesült államokbeli történetének egy fontos mérföldkövéhez érkezett. Az USA-ban készült vasúti járműveinkkel már vezető pozícióban vagyunk, és mindmáig több mint 1300 villamoskocsit és városi vasúti járművet szállítottunk Észak-Amerika 17 városába.” mondta Jochen Eickholt, a Siemens Mobility divíziójának globális vezetője.
 
San Francisco egyike az Egyesült Államok leginkább környezetbarát városainak. A város híres a San Francisco Municipal Railway (Muni) által működtetett, kiterjedt tömegközlekedési hálózatáról. A Muni a közlekedési módok széles választékát kínálja, kezdve a város nevezetes siklójától és történelmi jelentőségű villamosaitól az elektromos és hibrid buszokig.
 
Kalifornia átfogó módon korszerűsíti a városi közlekedésben használt járműparkját, és modern, energiahatékony városi vasúti járműveket szeretne biztosítani a hétköznaponkénti több mint 700 000 utasnak. A Siemens az S200 modell alapján újonnan kifejlesztett járműveket fog szállítani. A jármű rendkívül energiahatékony, köszönhetően a fékezési energiát visszatápláló meghajtó rendszernek és persze a standard neonvilágításnál mintegy 40 százalékkal kevesebb áramot fogyasztó LED világítási rendszernek.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/