Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így készíts profi fotókat a lakásodról - 6 tipp a tökéletes enteriőrfotóért

2016-08-13

 

Nap mint nap készítünk fotókat a barátainkról, családunkról, háziállatainkról, magunkról, bulikról, kirándulásokról. Ebben mindenki gyakorlott, senkinek sem okoz nehézséget. De mi a helyzet, amikor eladó lakásodat fotózod a hirdetéshez? Most összegyűjtöttem neked a lakásfotózás íratlan szabályait, hogy igazi vevőcsalogató hirdetést állíthass össze!

 

Tedd rendbe a lakást!

Gondolom, mondanom sem kell, hogy takaríts ki, mielőtt bármibe is belekezdesz. De ezzel még nincs vége! Sokan nem gondolnak olyan alapvető dolgokra, mint hogy elpakolják a ruhaszárítót, vagy a mosatlant, pedig ezektől válik igazán rendezetté a lakás, látványossá a takarítás. Tedd barátságossá, de személytelenné a lakást, hogy bármelyik érdeklődő otthon érezhesse magát benne. Pakold el a családi fotókat, és az otthonos hangulatot inkább néhány virággal, vagy szép párnával, lakástextillel teremtsd meg.

 

Legyen világos!

A takarítás során bizonyára megmostad az ablakokat is (igaz?!), de másképp is gondoskodj a fényről. Olyan napszakot válassz a fotózáshoz, amikor a lehető legtöbb természetes fény járja át a lakást. Ne felejtsd el teljesen felhúzni a redőnyöket, és elhúzni a sötétítő függönyöket!

 

 

Családtagok ne szerepeljenek a fotókon!

Talán magától értetődő, mégis rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy a családtagjaikat, kisállataikat “rajtafelejtik” a képeken. Az ilyen képek tökéletesek a közösségi oldalakra, de most nem az a feladatunk, hogy megmutassuk az érdeklődőknek a világ legaranyosabb kiscicáját. Kérd meg a családtagokat, hogy menjenek át a másik szobába, vagy álljanak mögéd, amíg fotózol!

 

A beépített bútorokra fókuszálj!

A fotók készítésekor sokan helyezik a hangsúlyt a kedvenc kanapéjukra, az ebédlőasztalra, vagy más, számukra meghatározó berendezésre. Ha a bútoraidat magaddal viszed költözéskor, akkor azonban ezek nem sokban érintik az új tulajdonost. Ezért azt javaslom, hogy inkább az ott maradó elemekre fókuszálj, mindenképp mutasd meg a beépített konyhabútort, vagy az egyedileg készíttetett gardróbszekrényt!

 

Adj a minőségre!

Természetesen nem óriásplakátra fotózol, de a gyenge minőségű, rossz felbontású képek amellett, hogy rosszul láthatóak és hanyag tulajdonost feltételeznek. Ezért, ha tudsz, kérj kölcsön egy jobb minőségű fényképezőgépet, de ha erre nincs is lehetőséged, olyan telefonnal kattogtass, ami valóban jó minőségű képeket készít!

 

 

Gondosan válaszd ki a bélyegképet!

Talán nem is gondoltál ilyesmire, pedig ez az első dolog, amely megragadja az érdeklőid tekintetét, azonnal jó benyomást kelthetsz vele. Olyan képet válassz a hirdetésed bélyegképének, amely piciben is jól kivehető, világos, élénk, és hűen tükrözi a lakásod állapotát!

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu