Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így lehet tengerparti hangulatú lakásod a város közepén

2016-06-24

Mivel sajnos nem töltjük minden hétvégénket a Balatonon és nem is egy vízparti házikóból írjuk nektek a cikkeket, ezért úgy gondoltuk, összeszedünk - és megosztunk veletek - néhány ötletet, amivel "nyaralós" hangulatúvá tehetjük az otthonunkat. Így egy kicsit úgy érezhetjük, mintha éppen a francia riviérán töltenénk a hétköznapokat is.

 

Tengerész stílus becsempészése

Egy csíkos szőnyeg, néhány mintás vagy színes párna vagy egy hálós lámpabúra is sokat dob a hangulaton.

 

Így csalj természetes anyagokat a lakásba

A panellakás falát nehéz lenne fára vagy kőre kicserélni, pontosan ezért találták fel a tapétát és a dekorációs matricát. Találni kőmintás, faerezetű vagy növényeket ábrázoló verziókat is, ezzel kicsit természetközelibbé teheted a betondzsungel közepén álló lakásodat is.

 

Néha elég egy kiegészítő

Egy kötélből készült lámpa máris "hajós" hangulatot ad a térnek. Néhány jól megválasztott kiegészítővel az egész lakást felfrissítheted.

 

Egy festmény vagy poszter is sokat segíthet

Ez a szoba is teljesen más hangulatú lenne enélkül a "vizes" festmény nélkül. Tegyél ki a korábbi nyaralásaid alatt készült fotókat, egy szimpatikus posztert arról a tájról, ahova szívesen eljutnál vagy egy ehhez hasonló frissítő festményt.

 

Virágos részletek

Vigyél minél több virágot és zöld színt a lakásba. Ez lehet vágott virág, szobanövény, mintás ágynemű, vagy extrémebb esetben levélmintás tapéta, a lényeg, hogy minél természetesebb színekben pompázzon a tér.

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu