Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így lesz luxus spa a fürdőszobádból - 7 kiegészítő, ami segít lazítani

2016-06-15

Egy végtelennek tűnő, fárasztó nap után mi sem kellemesebb, mint a saját otthonodban elmerülni a habok között. Főleg ha ezt a legmenőbb luxusszállodák spa hangulatában teheted, amihez nincs is olyan sok kiegészítőre szükség. Ezzel a héttel pillanatok alatt megteremted a lazításhoz szükséges hangulatot.

 

Bambusz kilépő

A legtöbb spa-ban nagy hangsúlyt fektetnek nem csak a hangulatra, hanem a higiéniára is. A bambusz kilépő ezeken a helyeken kihagyhatatlan, ugyanis a a lécek között a víz el tud folyni, és nem pang a láb alatt, mindenféle fertőzés és baktérium táptalajaként. Arról nem is beszélve, hogy a természetessége miatt extrán lazító és gondfeledtető kedvet sugároz, és azzal sem kell törődnöd, hogy egy nyirkos szőnyeget ér először a lábad.

 

Egységes szett

A fürdők relaxáló hatása nem csak a meleg vízben, hanem a tisztaságában és egységességében is rejlik. Ha otthonra egy szettbe tartozó kiegészítőket választhatsz, ez a folytonosság a te fürdőszobádba is meg fog jelenni. Már az is elég, ha a fogkefetartó és a szappannyomó ugyanolyan, de ha tovább szeretnéd vinni a letisztultságot, válassz színben és anyagban hasonló szobrocskákat, csecsebecséket a fürdőkád köré.

 

Bambusz tárolók

Az egész fürdő rendezettnek tűnik, ha a tárolókat úgy választod meg, hogy valamilyen természetes anyagból legyenek. A bambusz erre kiváló, hiszen a vadon szava és a tartósság egyszerre van jelen benne, akár szennyestartóról, akár sminkesdobozról van szó. Előnye, hogy ellenáll a párának, és mivel elég olcsó, ha meguntad a színét, nagyon könnyen lecserélheted.

 

Törölköző halmok

A legelső, ami egy átlagos embernek a spa-ról eszébe jut, az a rengeteg, puha, meleg törölköző, amibe az élmény után burkolózhatunk. Ha egy ilyen fürdőzésre adod a fejed, feltétlen készíts magad mellé sokféle méretű törölközőt, hogy akár az arcodnak, akár a hajadnak külön luxusban legyen része a lubickolás után. Ha egymásra halmozod őket felcsavarva, még látvány is olyan lesz, mintha szállodában lennél.

 

Növények mindenhol

A természetet nem csak a bambusz kiegészítőkkel, hanem igazi növényekkel is becsempészheted a fürdőzés élményébe. Bár inkább a művirágok kedveltek a magas páratartalom miatt a fürdőszobákban, vannak kimondottan olyan növények, amik imádják ha a gőzben, melegben lehetnek. Az első számú, és kedvenc az orchidea, ami kedvességet és színt visz a visszafogott térbe, de a páfrány, vitorlavirág és vízipálma is imádni fogja a kevésbé növénybarát környezetet.

 

Illatkavalkád

A tisztulás és relaxáció azonnal elkezdődik, ha az orrunkat kényeztetjük. Akár illóolajról van szó, akár illatos gyertyáról, az érzékek hamarabb felszabadulnak és a test könnyebben elengedi magát, ha a szaglásunk is stimulálva van. A legpihentetőbb illatok közé tartozik a levendula, narancsolaj, a stresszoldáshoz és a feszültség elengedéséhez pedig a gyömbért, rózsaolajat és szantálfát ajánljuk.

 

Mennyei fürdősó

Az érzékeink kényeztetéséhez és a testi-lelki ápolásnak fontos része, hogy a bőrünk is puha legyen. A fürdősók nem csak ezt segítik elérni, hanem a méreganyagokat is kioldják a testünkből, és azt ásványi anyagokkal töltik fel. Ha fájnak az izmaid, ízületeid, ezzel a módszerrel felpezsdítheted a vérkeringésed és a gyógyulás is hamarabb megkezdődik.

                      

 

Forrás:

http://www.femcafe.hu/