Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így néznek ki az új, mindent látó mobiltraffipaxok

2015-02-10

Százhatvan változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pont (KKEP) tesztüzemét kezdi meg február elején a rendőrség.
 
A budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok közlekedésrendészei február elején megkezdik a százhatvan darab változtatható helyű KKEP éles üzembe állítására való felkészülést – közölte a rendőrség.
 
A VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózathoz tartozó eszközökkel végzett mérések egyelőre nem járnak joghatással, az éles alkalmazás az egy hónapos felkészülési időszak után várható.
 
A már rendszerben lévő sebesség-ellenőrző készülékek ezalatt is működni fognak – hívják fel a figyelmet.
 
    
 
A változtatható helyű KKEP-k üzemeltetése alapfunkciókkal indul. A sebességmérés mellett egyelőre csak automatikus rendszámfelismerésre, forgalomszámlálásra és a torlódások észlelésére lesz képes.
 
 
Júniustól övön aluli funkciók
 
2015 júniusától lesz rajtuk elérhető az alábbi dolgok ellenőrzése: a fényjelző készülékek jelzéseire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartása, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevétele, valamint a biztonsági öv használata.
 
              
 
Képesek lesznek észlelni a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, ha a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg. Sőt, a veszélyes árut szállító járműveket is ki tudja majd szűrni.
 
 
 
Forrás:
http://index.hu