Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így ötvözd a különböző stílusokat a lakásban – 5 tipp, hogy eklektikusan sikkes legyen az otthonod

2016-12-04

 

„Milyen eklektikus ez a lakás!” Sokan csak azért mondják ezt egy térre, mert zsúfoltnak és ízléstelennek tartják, de nem szeretnének megbántani senkit. Pedig az eklektika egészen mást jelent, egyáltalán nem negatív fogalom, sőt. Megmutatjuk, hogyan ötvözheted a különböző stílusokat sikkesen.

Különböző stílusok vegyítése stílusosan

A legtöbbünknek nincs arra pénze, hogy lakásfelújításkor, vagy például egy bútor elhasználódásakor a teljes berendezést lecseréljék. Így vagy olyan tárgyakat kell találni, ami beleillik a már meglévő stílusba, vagy valahogy úgy összehozni a különböző stílusokat, hogy az ízléses legyen. Hányszor előfordult velünk, hogy olyan dísztárgyat kaptunk ajándékba, ami sehogy nem illett a lakásunkba, vagy olyan étkezőasztalt sikerült olcsón megvenni, ami nem passzolt a kanapéhoz. Az eklektika lényege, hogy különböző korok és stílusok elemeit vegyíti olyan egyedi módon, hogy a végeredmény esztétikus és különleges lesz. Ez a manhattani lakás tökéletes példája, hogyan tehetjük meg ezt mi is.

 

1. Hozz létre zónákat

Akár egy szobán belül is lehet egy art decos sarok, egy franciás étkező és egy minimál rész. Ha zavar a stílusok keverése, különítsd el a különböző hangulatokat.

 

2. Műtárgyakkal kompenzálhatsz

Egy nagymamától megörökölt bútort kombinálhatsz néhány modern festménnyel, ami azonnal egyensúlyba hozza a teret.

 
 
 

3. Minél több lámpád van, annál jobb

A fény a barátod. Ráadásul nem csak világosabbá és nyitottabbá teheted a teret lámpákkal, de a fény színével és mintájával is egységesebbé teheted a különböző hangulatú elemeket.

 

4. Szerezz be karakteres darabokat

Nem baj, ha több karakteres darabot kombinálsz egymással. A lényeg, hogy együtt egy harmonikus egészet alkossanak.

 

 

5. Ne félj keverni a mintákat

A párnáidnak, szőnyegeknek és függönyöknek nem szükséges egyformának lennie. Csodásan megfér egymás mellett egy geometrikus és egy virágminta, amíg van, ami összehangolja őket, például egy közös szín.

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu