Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ilyen a menő lakás 2015-ben

2015-06-09

Lakberendezési tippek az internet legtrendibb szegleteiből.
 
Ahogy a ruhadivat újul meg minden évszakban, úgy alakulnak a trendek a lakberendezés háza táján is. A Popsugar összeszedte, hogy 2015 tavaszán melyek a legmenőbb megoldások a belső designban: a vidám képek pedig azokat is inspirálhatják, akik nem tervezik az egész lakásukat átalakítani, de szívesen feldobnák egy-két menő cuccal.
 
 
Óriási műtárgyak
 
 
Egy méretes festményhez olyan térre is szükség van, ahol az érvényesülni tud. Idén hatalmas képek dominálják az enteriőröket.
 
 
Terráriumok
 
 
A plafonról lógó terrárium a trendmegmondók szerint már 2014-et idézi, de legújabban az étkezőasztal közepére vagy az üres kandallóba állított óriási terráriumok jelentek meg az otthon-magazinokban.
 
 
LED világítás
 
 
Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek a világításuk kiválasztására. Ma már nem csak a takarékosság és a fényerő számít, hanem design is, szerencsére a LED-ek kielégítenek minden igényt és nagyon látványosak is emellé.
 
 
Letisztult fürdőkádak
 
 
Míg tavaly egyértelmű kedvencnek számítottak az oroszlánlábas és egyéb vintage kádak, idén a letisztult, modern vonalvezetésű luxusdarabok uralják a piacot.
 
 
Nyitott rakodófelületek a konyhában
 
 
A lakberendezők szerint a konyhaszekrény nem szexi. Annál inkább az, ha szellős polcokon rendezzük el az edényeinket. Persze ez a hátulütője is: nincs hova elrejteni a nem kívánatos darabokat.
 
 
Állatos képek
 
 
Tavaly még az (ál-) kitömött állatok taroltak, idén viszont annyit szelídült ez a divat, hogy egy-egy állatos festmény is megteszi.
 
 
Színes táblafesték
 
 
Tavaly minden a romantikus fekete táblafestékről szólt, idén azonban új színek is divatba jöttek, sőt, minden eddiginél több felületet dekorálhatunk ezzel a technikával.
 
 
Marsala
 
                                              
 
2015 színe egyértelműen a marsala. És hogy milyen színű az? Mint egy fás, keleti fűszeres parfüm. 
 
 
Filodendron
 
                                                      
 
Hihetetlen, hogy még a növényeknek is van divatja. 2015 például a kertész-guruk szerint a filodendronról szól. Szerencsére ez a növény már a nyolcvanas évek óta ott pompázik a legtöbb magyar lakás sarkában. Jó hírunk van: idén szupermenővé érett!
 
 
 
Forrás:
http://www.hir24.hu/