Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ilyen az energiatakarékos közvilágítás

2014-02-24

A Climate Group és a Philips a világ 12 nagyvárosában végzett kutatásában arra jutott, hogy a LED-es technológia segítségével 50-70 százalékos energiamegtakarítás érhető el. Az intelligens vezérlésű LED-ekkel pedig ez az arány a 80 százalékot is elérheti.

A kutatás szerint a városok elégedettebbek a LED-es világítással, annak társadalmi és környezeti előnyeivel – például a fokozott biztonságérzet és a jobb láthatóság miatt. Mindez a világítótestek által kibocsátott fehér fénynek köszönhető szemben a hagyományos nátriumrendszerek narancsszínű fényével.

Szörfölés a lámpaoszlop segítségével

Az összekapcsolhatóság és a LED-es világítás előnyeit ötvözve egyedülálló szolgáltatást fejlesztettek ki. A „Zero Site" innováció egyidejűleg oldja meg a korlátozott költségvetésű városok két jelentős problémáját: jobb hálózati teljesítményt és kiváló minőségű energiatakarékos közvilágítást biztosít a sűrűn lakott településeken.

Az új közvilágítási modell segítségével a városi hatóságok helyet biztosítanak a mobilszolgáltatóknak, hogy azok elhelyezhessék szélessávú eszközeiket az összekapcsolt lámpaoszlopokban. A szolgáltatók így javítani tudják hálózataik adatátviteli lefedettségét és kapacitását. Az összekapcsolt fejlesztés ráadásul a városi infrastruktúrára fordított beruházások megtérülését is meggyorsítja.

 

Forrás:

http://fn.hir24.hu/