Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ilyen az okostelefonos „távfűtés”

2014-04-23

A rendszer lényege, hogy egy ingyenesen letölthető alkalmazással – a NOBO ECO HUBrádiófrekvenciás vezérlő installálása után – az elektromos fűtőpaneleket okostelefonról is lehet szabályozni vagy programozni.

Az applikációval egyedileg beállítható a fűtőpanelek hőfoka, a heti programkiosztása, illetve lehetőség van bármilyen más elektromos termék vezérlésére is.

Az alkalmazás több készülékre is letölthető, így többen is irányíthatják a rendszert. Internetkapcsolattal a fűtés távolról is vezérelhető és felügyelhető.

A fűtés optimalizálását segíti nemcsak a programozás és a távvezérlés, de az is, hogy a családi ház vagy a lakás különböző helyiségeiben – szintén az okostelefonon keresztül – külön-külön is beállíthatja a kívánt hőfokot. Az alkalmazás iOS  és Android rendszerre is elérhető.

A jövő az okos áramfogyasztás

Az Európai Unió pilotprogramja jelenleg még fut Magyarországon. Az úgynevezett multi utility (azaz több közműves) modell keretében mintegy 8000 okos mérőt szereltek fel tavaly. Ezek egy része a víz-, a gáz-, a távhő, illetve az áramfogyasztást méri.

Az okos mérés (smart metering) az interneten is követhető fogyasztási adatokon túl számos más lehetőséget is rejt. A mérések alapján ugyanis a szolgáltatók a jövőben olyan tarifákat dolgozhatnak ki, amelyekkel az energiatudatos, a fogyasztói szokásain változtató ügyfelek csökkenhetik a kiadásaikat. Az okos mérővel a nemrég megrendezett Construma látogatói az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ standján is találkozhattak.

 

Forrás:

http://fn.hir24.hu/