Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Íme a Samsung újfajta tévéi

2014-01-12

A Samsung tíz új Ultra HD felbontású és 6 hajlított képernyőjű tévékészüléket fog piacra dobni idén, köztük a világ legnagyobb, 110 hüvelykes UHD, valamint a 105 hüvelykes (266 cm-s) hajlított UHD televízióit. Az újdonságokat a rengeteg terméket felvonultató, Las Vegas-i CES 2014 szakkiállításon mutatta be a cég, egy igen kínos színpadi jelenet kíséretében.

A gyártó szerint a hajlított dizájn és az UHD képminőség kombinációja abszolút térhatású élményt nyújt a nézőknek. A hajlított képernyő olyan mélységet kölcsönöz a filmeknek, amely nem tapasztalható meg sík képernyőn, ráadásul a szélesebb látószög olyan panorámahatást kelt, amely miatt a képernyő még nagyobbnak tűnik, mint amilyen valójában. A hajlított kialakítás – megfelelő térelrendezés esetén – egyenletes és egységes nézési távolságot biztosít, így a néző szinte bárhol is ül a szobában, az lesz a legjobb hely.

3D-hatás, szemüveg nélkül

A vállalat szerint az élményt tovább fokozza a Samsung saját Auto Depth Enhancer funkciója: ez egy olyan algoritmus, amely kielemzi a kép egyes területeit, és automatikusan hozzáigazítja a kontrasztot a még jobb mélységérzet érdekében, s így 3D hatást kelt speciális szemüveg használata nélkül is.

A 105 hüvelykes hajlított UHD TV mellett a Samsung bemutatta az U9000-es sorozatot is, a világ első hajlított UHD TV-it, és a zászlóshajójának számító Full HD H8000-es LED TV sorozatnál is bevezette a hajlított képernyőt.

 

A Samsung UHD TV-i nemcsak támogatják a jelenleg érvényes szabványokat – köztük a HEVC-et, a HDMI 2.0-át, az MHL 3.0-át és a HDCP 2.2-t –, hanem ezek a piacon kapható egyedüli televíziók, amelyek ún. future-ready típusúak, azaz a jövőbeli igényeknek is megfelelnek: a One Connect Box nevű külső dobozban található a TV „szíve”, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket a legújabb Samsung UHD Evolution Kit segítségével mindig a legújabb UHD szabványnak megfelelően frissítsék, illetve az újabb technológiákhoz is hozzáférjenek.

CES-díjak

Az innováció, a formatervezés és a mérnöki megoldások elismeréseként a Samsung TV üzletága hatCES 2014 Innovációs díjat kapott a Las Vegas-i eseményen. A Samsung 65 hüvelykes H7150 LED Smart TV-je elhozta a CES Legjobb Innovációja díját, míg öt tévé – köztük a 78 hüvelykes U9000 Curved UHD TV és a 110 hüvelykes S9 UHD TV – a CES 2014 Formatervezés és Mérnöki elismerésében részesült.

 

Forrás:

http://hvg.hu/