Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Íme, a világ legmenőbb színháza

2015-02-16

A kínai Vuhan városában találjuk a modern építészet egyik legkülönlegesebb és garantáltan legfényesebb színházat, melynek csillogását több ezer vörös színű LED égő biztosítja. A vízpartra épített színház nézőtere ráadásul egy medencét is rejt!
 

Egy londoni építészdiák, Mark Fisher a 60-as években kezdett el felfújható építményeket tervezni, így jutott el oda, hogy először a Pink Floyd, majd valamivel később Madonnától az AC/DC-ig számos zenész és zenekar számára tervezett díszletet. Ennek ellenére Fisher és cége, a Stufish ismeretlen volt az építészszakma számára, egészen mostanáig, köszönhetően a Han művészeti központnak a kínai Vuhanban, melynek különlegességét nem csak a világító homlokzat adja.

A kínai lampionok által inspirált épület acélgyűrűkből áll össze, melyek a lampion bambuszból készült struktúrájára reflektálnak. Vörös LED égők ezreivel élik el a lélegzetelállító hatást, melyek időnként videókat is megjelenítenek, ezzel "életre keltve" az épületet. Az épület belseje igény szerint alakítható, az előadótérben elhelyezett 2000 szék elmozgatásával például egy a földbe vájt medence kerül felszínre. 
  
 
 
  
Forrás:
http://www.portfolio.hu/