Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Indukciós világítás kicsit másképp…

2015-05-25

Egy fiatal svéd vállalkozó a mágnesességet és az indukciót kombinálta a LED technológiával– az eredmény önmagáért beszél...
 
A tömeggyártásra váró ötletet leginkább "levitáló lámpa" néven lehet leírni, az viszont biztos, hogy a világítástechnika egy eddig ismeretlen szobájába nyitnak vele ajtót: a vezeték nélküli (de nem elemes!) világításéba. A lebegő fény elve a mágnesességen és a mobiltelefon-iparban lassan hétköznapi szinten is teret nyerő vezeték nélküli (töltési) technológia együttesén alapul.
 
 
A mágneses lebegés és az indukció elvének együttes alkalmazásával ezek az apró fényforrások egy mutatós, de bárki számára elérhető belsőtéri dekorációjaként kelnek életre. Ehhez pedig az is csak plusz fűszert ad, hogy bár a villanykörte – főként az utóbbi években – formailag is sokat változott, a Flyte formatervezője – legalábbis egyelőre – ragaszkodik Edison körte-klasszikusához.
 
A Flyte rendszer működése abszolút veszélytelen, mivel a LED-ek egészen alacsony (általában 1,2 V) feszültségen működnek, és a szerkezet tele van érzékelőkkel, amelyek egy fejlett hardverhez csatlakozva megakadályozzák, hogy a lebegő test az elektromágneses lap hatósugarából csak úgy kikerüljön, kibillenjen. A "készüléket" Svédországban találta ki és építi Simon Morris, a tetszetős megjelenéshez szükséges burkolatot pedig tölgyből, kőrisből vagy diófából készítik. A lámpa természetesen érintőgombos, és úgy alkották meg, hogy a talapzat okostelefon töltésére is használható.
 
 
Forrás:
http://villanyszaklap.hu/