Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Irányjelző és féklámpa is van rajta, ez a kerékpárossisak neked is jól jöhet!

2015-08-20

Sok kerékpáros fél attól, hogy az autósok nem figyelnek rá eléggé, és hát sok baleset is emiatt következik be. Az újfajta biciklissisakon index és féklámpa is van.
 
A bostoni székhelyű Lumos Helmet saját magáról nevezte el azt a bukósisakot, ami a jövőben sok balesetet segíthet megelőzni. A Lumos nevű eszköz ugyanúgy néz ki, mint a hagyományos társai, két apró dolgot leszámítva – egyfelelő USB-csatlakozóval tölthető, másrészről egy ki- és bekapcsoló gomb is helyet kapott rajta.
 
 
A sisak első, hátsó, valamint oldalsó részébe led lámpákat szereltek, ami induláskor villogni kezd. A fejlesztőknek köszönhetően az eszköz érzékeli, ha valaki fékez, így a hátsó fények automatikusan normál világításba kapcsolnak át, így a kerékpáros mögött érkező autós is láthatja, ha az előtte haladó épp fékez. Mindemellett egy kormányra szerelhető, vezeték nélküli kütyüt is készítettek hozzá, amit megnyomva a sisak azon oldala kezd el villogni, amerre kanyarodni szeretnénk.
 
A találmány egyszerűnek tűnik, de talán pont ezért pörög annyira Kickstarteren. Az eredetileg célként kitűzött 125 ezer dollár helyett 586 ezer dollárnál (kb. 166 millió forint) jött össze. Egy Lumos sisakhoz 99 dollárért (+15 dollár szállítási költségért), nagyjából 32 ezer forintért lehet hozzájutni. A szállítást áprilisára ígérik a fejlesztők.
 
 
 
Forrás:
www.hvg.hu