Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Itt a tükör, amelyik szelfit készít rólad!

2014-04-12

Az önfotók, azaz a szelfik egyre népszerűbbek manapság. Ez adhatta az ötletet egy igazán különleges tükör elkészítéséhez.

Vitathatatlan hátrány a telefonnal készített szelfiknél az, hogy nem elég hosszú a karunk, ráadásul nem is nagyon tudunk pózolni. Ezt a problémát orvosolhatja például távkapcsolós megoldás, vagy egy olyan tükör, amelyet most készítettek el az iStrategy Labs munkatársai. A SELFIE (Self Enhancing Live Feed Image Engine) nevű tükör lefényképezi az előtte állót, és automatikusan posztolja a képet a Twiterre.

Persze nem csupán egy tükörről van szó, mögötte ugyanis egy Mac mini és webkamera is van, és a tükörbe ágyazott LED égősor gondoskodik az exponálás előtti vizuális visszaszámlálásról, egy Arduino mikrokontroller vezérlése alatt.

 

A Macra telepített arcfelismerő szoftver kezdeményezi a fotózást, és a már említett LED sor jelzi, hogy mikor készül a kép. A tükör, illetve a szelfi személyre szabott, ugyanis amikor kész a fotó, a rendszer rámásolja a lefotózott logóját (vízjelét), amelyet természetesen korábban eltárolt.

 

 

Forrás:

http://hvg.hu