Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Itt az újabb magyar startup világújdonság

2014-07-05

Az ANGL mobilalkalmazás Krakkóban gyűjtötte be a Telekom Innovation Contest egyik díját, s vele az Amazonnal való együttműködés lehetőségét is.

Egy magyar startup is díjjal tért haza Krakkóból, miután bemutathatta mobilapplikációját, az ANGL-t. Ők képviselték Magyarországot a Deutsche Telekom, a krakkói hub:raum és a Kitchen Budapest által szervezett Telekom Innovation Contest idei döntőjében.
 
Az ANGL lényege, hogy élő videostreameket lehet vele megosztani a közösséggel. Működésében az Instagramra hasonlít, de a képek és a rögzített videók helyét élő videók veszik át – adta hírül azmmonline. Az ANGL egyedülálló módon lehetővé teszi a videók effektezését, ráadásul élőben, pont úgy, ahogy azt más alkalmazásokban a fotókkal tehetjük. Az élő streamek valós idejű effektezése okostelefonokon világújdonságnak számít és az ANGL-ben használt GPU-s technológiának köszönhetően az effektezett videostreamek nagyon alacsony késleltetéssel kerülhetnek el a nézőikhez is.

"Bár a Telekom zsűri az olasz Atooma csapatának ítélte a Telekom inkubációval járó fődíjat, mi sem távoztunk üres kézzel: az Amazon meghívását és egy értékes Amazon Web Services csomagot nyertünk" – mondta Kövécs András, az ANGL vezetője.

Az ANGL-t a nagyközönség a tavaszi budapesti pilotokat követően a nyári fesztiválokon próbálhatja ki élesben. Elsőként a Balaton Soundot lehet élőben nézni és adni okostelefonon az ANGL-el, majd ezt követően a Művészetek Völgyét és a Sziget Fesztivált. Ez utóbbiakon lesznek ANGL falak is, azaz olyan nagyméretű LED falak, amiken a fesztiválközönség okostelefonjaival az ANGL-el készített videók láthatóak majd élőben.

 

Forrás:

http://hvg.hu/