Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Jelentős energiaár-csökkenésre számít a szabadpiacon az online bróker

2016-04-24

Az energia-szükségletüket szabadpiacról beszerző vállalatok a földgáztarifán 33, az áramén 19 százalékos átlagos megtakarítást érhetnek el az előző évhez képest a világpiaci olajárzuhanás hatására – erre következtet a 2016/17-es periódusra eddig megkötött szerződések elemzéséből Tóth Zoltán, a Tarifa24 portált üzemeltető Energymarket24 Kft. ügyvezető igazgatója. Az előző években elérthez képest két-háromszoros megtakarítás várhatóan jelentős számú új fogyasztót csábít a versenypiacra – vélekedett a szakember a Tarifa24 kedden kiadott sajtóközleményében.
 
A most elindult Tarifa24 online energiabrókeri szolgáltatás felületén – az online biztosítási alkuszi modellhez hasonlóan – jelenleg 8 szabadpiaci szolgáltató cég földgáz- és villamosenergia-ajánlatait hasonlíthatják össze az erre jogosult energiafogyasztó társaságok és önkormányzatok. A szolgáltatás az online piactereket fejlesztő Energymarket24 Kft. és az energetikai piacot jól ismerő Get-Energy Magyarország Kft. együttműködésének eredménye.
 
 
A korábban inkább a nagyobb fogyasztókat célzó energiabrókeri tevékenység ráadásul a Tarifa24 megjelenésével elsőként vált elérhetővé tisztán online felületen is, a leegyszerűsödő ügyintézés révén pedig várhatóan jelentős számú kis- és középvállalkozás is új, kedvezőbb feltételeket kínáló energiakereskedőt választ majd – olvasható a közleményben.
 
Rácz Attila, a Tarifa24-et létrehozó Get-Energy Kft. energetikai igazgatója arra számít, hogy a következő egy éven belül a versenypiaci beszerzésre jogosult 210 ezer földgázfogyasztó mintegy 25, míg a 340 ezer villamosenergia-fogyasztónak 40 százaléka fog kedvezőbb feltételekkel új szerződést kötni. Ez jelentős növekedés a jelenlegi 7, illetve 16 százalékos részvételi aránnyal szemben – hangoztatta.
 
 
Forrás:
www.energiaoldal.hu