Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Kész a Tüskecsarnok, már csak a VIP vendégekre várnak

2014-11-12

„Magas rangú meghívottaktól" függ a Tüskecsarnok megnyitásának időpontja, de valószínűleg november 29-én, egy kosárlabdagála alkalmával lesz az ünnepség. A csarnok elkészült, a LED-es kijelzőkre még várni kell.
 
November elejére befejezték a Tüskecsarnok építését, a hónap folyamán pedig hivatalosan is megnyithatják a közel 6 milliárd forintból befejezett komplexumot – tudta meg szerkesztőségünk a Nemzeti Sportközpontoktól.
 
 

A vendégektől függ

A megnyitó időpontja még nem teljesen biztos – az NSK  "magas rangú személyeket", köztük politikusokat is vár az eseményre, és velük is egyeztetni kell a dátumról –, valószínű azonban, hogy november 29-én, a Magyar Kosárlabda Szövetség által szervezett Kelet–Nyugat Kosárlabda Gála alkalmával adják át hivatalosan a sportlétesítményt. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy már korábban edzéseket tartanak a műszakilag kész létesítményben.
 
 
A megnyitó után azonnal használható lesz a csarnok: futópályával övezett központi tere mellett négy kisebb edzőterem, 35 öltöző várja a látogatókat. A Tüskecsarnokban egyetemi csapatok gyakorolhatnak, emellett kulturális és sporteseményeket is rendeznek majd itt.
 
 

Bérelnék a LED-falakat

A Sportközpontok szakértői jelenleg helyiségről helyiségre veszik át a kész épületet, javítják a felmerülő hibákat. Az Origo azt is megtudta, hogy még nem készültek el a csarnokba tervezett óriási LED-falak, és nem zárult le a vizuáltechnikai rendszerre kiírtközbeszerzés sem. „Amennyiben valamelyik rendezvényhez szükség lesz ilyen technikai berendezésre, azt bérléssel oldjuk meg" – mondta a szervezet sajtómunkatársa.

 

Jövőre jön az uszoda is

A Tüskecsarnok 16 év  kényszerszünet után készült el, a hozzá tartozó gyakorló és versenyuszodák befejezését  2015 tavaszára ígéri a Nemzeti Sportközpontok. A teljes beruházás költsége az uszodákkal együtt elérheti a 8,9 milliárd forintot.
 
 
Forrás:
http://www.origo.hu/