Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Kiszivárgott: ilyen lesz a Microsoft következő nagy dobása?

2015-08-07

 
Ismertek a specifikációk és képeken is látható, milyenek lesznek a Microsoft legújabb okostelefonjai.
 
Bár ezekben a napokban minden a Windows 10-ről szól, azért a redmondi cég hardvervonalon sem lustálkodik. Hamarosan két új okostelefonnal is kirukkol, az 5,7"-es Citymannel (Lumia 950 XL), valamint az 5,2”-es Talkmannel (Lumia 950).
 
Korábban, a Windows Central jóvoltából, már hallhattunk is ezek specifikációiról. Ezek szerint a kisebbik, fehér vagy fekete műanyag házba bújtatott modell 1440x 2560 pixeles OLED kijelzőt kap. A belsejében 64 bites Snapdragon 808-as processzor dolgozik majd 3 GB-nyi RAM-mal. A belső, 32 GB-os tárhely microSD kártyával bővíthető. Elöl egy 5 MP-es széles látószögű kamera van rajta, míg hátulra egy 20 MP-es PureView képkészító került. 3000 mAh-s az akkuja, és vezeték nélkül is lehet tölteni. A Windows Hello számára infravörös íriszszkennere is van.
 
A nagyobbik modell specifikációi is hasonlóak, kivéve, hogy Snapdragon 810-es processzort kapott, 3300 mAh-s az akkuja, és a hátsó kamerát tripla LED vaku egészíti ki. Mindkét modell elboldogul az USB Type C-vel.
 
A specifikációk már önmagukban is sokat mondanak, azonban most már képek is kiszivárogtak a modellekről, természetesen ezúttal is Kínából.
 
 
Azt egyelőre nem tudni, hogy a kisebb vagy nagyobb modellt látjuk-e, sőt egy kis „fotosoppolást” is bevetettek, az viszont egyértelmű, hogy vékony keretre és a kapacitív gombok hiányára kell számítanunk a Microsoft következő modelljeinél.
 
 
Forrás:
hvg.hu