Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Kreatív fókuszpontok a konyhában

2016-04-25

A tökéletes enteriőr titka, hogy egy-két központi eleme rögtön magára vonja a tekintetünket. A szabály alól a konyha sem kivétel, ezért összeszedtük itt mire érdemes fektetni a hangsúlyt.

 

1. Vidám csempék
Ma már nem feltétlenül csempe óvja a falat a konyhában, de az üvegpanelek és a kőborítás esetében nehezebb élénk színekkel kísérletezni.


 

 


2. Izgalmas bútorok
Tegyük fel, hogy újabban megőrülünk a rózsaszínért. De ahelyett, hogy a komplett konyhapultot azonnal lecserélnénk, érdemes inkább egy könnyebben mozdítható (és cserélhető) darabot beszerezni ebben az árnyalatban. Lehet ez egy egyszerű bárszék, így akkor sem kerülünk kínos helyzetbe, ha jövőre már megváltozik a divat vagy az ízlésünk.


 

 


3. Stílusos eklektika
Megelégelte, hogy minden rozsdamentes acélból van a konyhájában? Szerencsére ma már egyre nagyobb piaca van a szivárvány színeiben tündöklő hűtőknek, sütőknek, mikróknak, székeknek és asztaloknak is. Ha nem szereti különösebben az eklektikus stílust, érdemes a konyha többi részét neutrális, visszafogott színekben berendeznie.


 

 


4. Színes szekrények
A steril, fehér konyhát tökéletesen feldobják az élénk színű tárolóhelységek is! Aki igazán ügyes, akár saját kezűleg is nekiláthat a feladatnak, a bátortalanabbak pedig nyugodtan felkérhetnek egy szakembert, ha nem akarnak új bútorokat vásárolni.


 

 


5. Családi fal
Nem szabad alábecsülni a gyerekek műalkotásait! A fiók mélyénél vagy a hűtő ajtajánál egész biztos akad méltóbb helyük is. Egy ennek szentelt tábla, vagy a kiaggatásukra szánt egyedi és kreatív megoldások magukra vonják a figyelmet, és egyből meghitt, családias hangulatot teremtenek.

 

 

 

Forrás:

www.lakaskultura.hu