Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Igényeidre szabott mennyezeti világítás, amelyet akár fővilágításként is tudsz használni!

2018-11-09

Mi az a LED-es csillagos égbolt és mekkora fényt ad?

 
Olyan kisméretű LED-ekből készített díszítés, amely a plafonodat csodálatos égbolttá alakítja. Aprócska 5-10 mm átmérőjű LED-ekből áll, amelyek hideg és melegfehér színűek vegyesen, valamint különböző sugárzási szögben (szélesen és szűkebben) szórják fényüket, így utánozva a csillagok univerzum adta változatosságát.
 
 
Egy négyzetméter nagyságú terültre átlagosan 150 db LED-et építünk be a még csodálatosabb látványért, így a helységben kapott fény négyzetméterenként egy hagyományos 20 W-os izzó fényerejével egyezik meg. Tehát 3 négyzetméternyi csillagos égbolt fényereje megegyezik egy hagyományos 60W-os izzó fényerejével.
 

Fővilágításnak szeretnéd a LED csillagos égboltot?

 
A LED csillagos égboltba kiegészítésként energiatakarékos LED szpot lámpák is elhelyezhetők, A szoba méretével kalkuláva, 1,5-2 négyzetméterre számolunk 1 darab izzót, azaz egy 3x4 méteres, 12 négyzetméteres szobába 6-8 db LED izzót szoktonk ajánlani elhelyezni a LED csillagos égboltban. 
 

A LED-es csillagos égbolt előnye a száloptikással szemben:

 
A LED csillagos égbolt kimondottan nagy előnye, hogy nem csupán dekorelemként, hanem fővilágításként is funkcionálhat a négyzetméterenként benne lévő 150 LED-nek köszönhetően. Ez nem mondható el a száloptikás kivitelezésre, ahol 1 db 3-4 W-os teljesítmény LED adja a fényét az optikai szálaknak.
 

     
 
A 8 különböző fényeffekt és távirányítható vezérlés teszi még látványosabbá és élethűbbé az elénk táruló csillagfényes világot. A fény erősségét, a csillagok pulzálását és a fény átúszást egy gombnyomással tetszés szerint állíthatjuk be.
A LED csillagos égbolt egy komplett álmennyezet, így nincs szükség gipszkarton állmennyezetre, tehát rombolás nélkül, egyszerűen felszerelhető. A csillagos égboltot cégünk előre elkészíti, így a helyszínen pillanatok alatt a helyére kerül.
 

Technikai kivitelezés:

 
A LED-ek nem előre elkészített gipszkarton álmennyezetbe kerülnek elhelyezésre, hanem tetszőleges színre festett, vagy dekorfóliázott fába, vagy műanyagba. A csillagos álmennyezetben lévő LED-ek elhelyezkedése véletlenszerű, de egyenletes elosztású. Síkbeli méret tekintetében nincs megkötés sem szélességben sem hosszúságban, gyakorlatilag bármilyen (az adott helyi sajátosságoknak tekintetbe vételével) alakzatot el tudunk készíteni. Sokak kívánságára alkottunk már hullámvonalat, virágot, de elbüszkélkedhetünk, hogy üstökös formát is előállítottunk már, egyedi megrendelésre.
 
 
 
 
A csillagos égbolt elkészítése időigényes folyamat, mivel minden eleme kézzel készül szegedi műhelyünkben.
Munkatársaink nagyfokú precizitással dolgoznak, melyhez pontosság párosul. A szereléshez nincs másra szükség, mint egy 220-230 V-os hálózati kiállásra, mely a felszerelési felületen vagy ahhoz közel helyezkedik el. Fontos megemlítenünk, hogy a már említett felhasználási területeken kívül vizes és wellness helyiségekben is elhelyezhető a LED csillagos égbolt vízmentes kialakítással.
A felszerelés valóban egyszerű, nem helyigényes, nem okoz nagyobb szennyeződést, és ami még fontosabb, nem vesz igénybe több napot. Körülbelül egy lapra szerelt bútor összeszerelésével megegyező idő alatt a mennyezetre rögzíthető a csillagos égbolt, amely 2-3 órát jelent.
 

    
 

A LED csillagos égbolt komplett négyzetméter ára a következőket tartalmazza:

 
 • a megfelelő nagyságú álmennyezet fából vagy vizes helységbe műanyagból, 
 • fehér színűre történő festést (a fehér színtől eltérő is lehet opcionálisan)
 • négyzetméterenként 150 db LED-et,
 • a LED-ek beéptését az álmennyezetbe,
 • a LED-ek vezetékekkel való összekötését,
 • a párnafákat a rögzítő fülekkel és csavarokkal,
 • a 12 V-os DC stabilizált egyenirányú tápegységet,
 • felszerelési és beüzemelési utasítást,
 • és teljeskörű garanciát 1 évre.
 
 
 

A megvalósításnál fontosnak tartjuk a tökéletes festést, mely a következőket tartalmazza:

 • 2 réteg alapozás
 • 2 réteg festés
 • 2 réteg vízálló és kosztaszító felület
A 3 duplarétegű festés után tökéletesen homogén felületet kapunk, mely egyben könnyen is tisztítható. A csillagos égbolt alapszíne tetszés szerint választható, és a kiváló minőségű és különféle márkájú festéket használunk a lehető legjobb szín megvalósításáért.
A csillagok tündökléséért a beépített vezérlő felel, mely a tetszőlegesen kialakított LED csoportokat egyénileg kiválasztott sebességgel és időtartammal működteti.
 
                  
 

Milyen extrákat tudunk még adni a csillagos égbolthoz?

 • csillagkép/horoszkóp megjelenítés
 • effektfestés pl: tejút, holdudvar, felhő
 • RGB LED-es színváltós világítás a fehér LED-ek helyett
 • Peremvilágítás, a csillagos égbolt sziluettjének megvilágítására
 • Színterápia RGB LED-es peremvilágítással
 • LED-ek meghatározott forma, alakzat szerinti megjelenítése (tejútrendszer, felirat LED-ekből)
 • IP 65-ös vízállóságú LED-ekből készített csillagos égbolt
 • 3D-s csillagos égbolt, amely térben helyezkedik el

Miért a LEDmaster LED csillagos égboltot válaszd?

 

- Teljeskörű kivitelezést vállalunk, a helyszíni felméréstől a felszerelésig

- Már több száz LED csillagos égboltot készítettünk az almúlt 12 évben ügyfeleink részére
- a felszerelés csak 2 órát vesz igénybe, nem kell utánunk feltakarítanod, elég, ha egy porszívót nyomsz a kezünkbe a munka végeztévelcool

Hogyan lesz LED csillagos égboltod?

 
Nem szükséges személyesen előzetesen egyeztetnünk a LED csillagos égboltról. A kapcsolattartás e-mailben, és telefonon történik. Így a világ bármely pontjáról megrendelheted LED csillagos égboltodat!
 
Mi a teendőd? Küldd el e-mailben elképzelésed az info@ledmaster.hu címre!
 
Csatolj minél több információt, alaprajzot, fotót, segítve világítás tervezőnk munkáját.
 
Világítás tervezőnk miután megkapta az e-mailed, ajánlatot tesz színben, méretben és formában. Ezt követően 48 órán belül elküldjük az írásos ajánlatot. 
 
A csillagos égbolt legyártásának határideje: a megrendelési előleg beérkezésétől számított 14 nap, mely függ éppen futó megrendeléseinktől.
 
Kérdésed van? Hívd LED csillagos ég szakértő kollégánkat a +36704328927-es telefonszámon.