Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

LED-ekkel világítják ki az ország egyik legmagasabb építményét

2016-10-28

 
2018 februárjáig megújul a pécsi tévétorony kilátószintje és az építmény környéke – erről döntött csütörtökön a pécsi közgyűlés.
 
A pécsi képviselők felhatalmazta Páva Zsolt polgármestert annak a támogatási szerződésnek az aláírására, amelynek értelmében Pécs körülbelül félmilliárd forintot költhet a Misina-tetőn található tévétorony és környéke fejlesztésére. Ez a város egyik leglátogatottabb látványosság, évente körülbelül 90 ezren fordulnak meg ott.
 
A tervek szerint uniós forrásból 2018 februárjáig a tévétorony korszerű, LED-es megvilágítást kap, kilátószintje megújul, az építmény közelében információs központot, éttermet, jégpályát, minigolfpályát, játszóteret és parkolókat alakítanak ki, valamint utat, buszmegállót újítanak fel.
 
A testület döntött arról is, hogy Pécs pályázatot nyújt be tíz elektromosautó-töltőállomás építéséhez. A város a jövőre tervezett, körülbelül 35 millió forintos beruházáshoz 25 millió forint támogatást remél. A töltőket a város olyan frekventált pontjaira telepítenék, mint az állatkert, a négyszáz ágyas klinika, a sportcsarnok, a tudásközpont vagy a Kodály Központ.
 
 
Forrás:
www.hvg.hu