Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

LED-es fejlesztések Magyarországon!

2013-07-23

A KÖZLED konzorcium célja, hogy közvilágításra valóban alkalmas, az európai normáknak minden szempontból megfelelő LED-es lámpacsaládot fejlesszen ki. A projekt közleménye szerint a fejlesztés során hazaiak mellett több külföldi egyetemmel és kutatóintézettel is együttműködtek.

A kutatómunkának köszönhetően mintaoltalommal védett, egyedi optikai megoldással ellátott lámpát hoztak létre. A kifejlesztett LED-termékek a nagynyomású nátrium közvilágítási lámpák 36-250W-os kategóriáját képes helyettesíteni. Azoknál a világítótesteknél, melyek 12-24 órában üzemelnek, a megtérülés már 12-24 hónap alatt megvalósul, és további 5-12 évig üzemel a LED-es berendezés 50-80%-kal kevesebb energiafelhasználás mellett.

A világítási rendszer ötvözi a modern megjelenést és a legjobb világítási és energiamegtakarítási tulajdonságokat. Öt fő felhasználási területe: beltéri világítás, tér- és csarnokvilágítás, lakóövezeti utak és helyi utak, főutak, valamint autóutak (ME6-ME2). A nemzetközi kooperációban fejlesztett optikai rendszer energiahatékonysága fényerő-szabályozással és vezérléssel növelhető tovább.

 

forrás:

http://www.zipmagazin.hu