Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Lakberendezési hibák, amelyeket érdemes elkerülni ha valóban gyönyörű, otthonos lakásra vágysz!

2016-06-25

Létezik azonban pár lakberendezési hiba, amit semmiképp se kövess el, ha igazán trendivé, dizájnossá szeretnéd tenni otthonod! Íme:


1. Számít a méret


A bútorok túl kicsik lehetnek a helyhez képest: egy nagyobb szobában szükség van nagyobb méretű bútorokra vagy több kicsire. Ha költözöl, mindenképp gondold át a szoba méretét és hogy passzolnak-e bele a bútoraid! Ugyanis, ha egy kis szobában túl nagyok a berendezések, az ellentétben a közhiedelemmel nem fogja nagyítani a teret, hanem épp ellenkezőleg: kisebbnek hat majd.


2. Megfelelő világítás


A megfelelő világítás elengedhetetlen a lakás minden helységében. A természetes megvilágítás változik a nap folyamán, az évszakokkal és befolyásolja az időjárás is, így a világítás a legfontosabb eleme az otthonunknak. Ha nincs elegendő fény, az ronthatja a látásunkat! Gondoskodjunk szabályozható világításról: vannak esetek, amikor szükségünk van több fényre és van amikor elég csak egy kis hangulatvilágítás az esti relaxációhoz. A kisebb asztali vagy állólámpákat se felejtsük el az olyan területekről, mint az íróasztal vagy a kanapé, ahol olvasni szoktunk!

 

A tökéletes világításról mi gondoskodunk!

Válogass egyedi LED termékeink között!

 

 

3. Különböző minták


Nem kell mindennek egyeznie! Ha többféle színt és mintát keversz ugyanabban a helységben, az mélységet ad a térnek. Kerüljük az azonos színű és mintázatú kanapét és foteleket! Bár furcsán hangozhat, hiszen a legtöbb lakásban egy kanapé szett egyszínű és egyféle anyagból készül. De ha kevered a mintákat, árnyalatokat és anyagokat, olyan tág kinézetű teret fogsz kapni, amilyenre soha nem gondoltál!

 

4. Tesztelj!


Próbáld ki a színeket, mielőtt kifestenél! A színek mindig mást mutatnak a dobozban, mint megszáradva a falakon. Teszteld kartonpapíron: fess be egy nagy darab kartont, hagyd megszáradni és nézd meg mit mutat sötétben, világosban, természetes fénynél stb. Ha nem tetszik, még változtathatod az árnyalatát!

 

5. Olcsó és nem drága nem ugyanazt jelenti


Mindannyian szeretnénk spórolni egy felújítás, átalakítás vagy lakberendezés során. De fontos, hogy ne mindig a legolcsóbb megoldást válasszuk! Ugyanis, ha mondjuk megvásárolunk egy kanapét, ami olcsó, de nem jó minőségű, öt év múlva lehet, hogy kopott huzat fogja csúfítani a nappalinkat. Ezért válassz mindig olyan terméket, ami nem a legolcsóbb, de még megengedheted magadnak, hiszen ez hosszú távon fog megtérülni!

 

6. A kevesebb néha több


Ne mutasd be az összes tárgyadat egy térben! Ez túlzsúfolt megjelenést ad a szobának, ami zavaró lehet és egyáltalán nem pihentető. Ha gyűjteményed van, rakd őket egy helyre, dobozba vagy tárolóba és csak párat hagyj kint, látható helyen (ezeket cserélgetni is tudod). Így a szoba átlátható marad.


7. Ne hallgass az anyósodra!


Ahogy berendezed az otthonod, annak tükröznie kell az érdeklődésedet, egyéniségedet, stílusodat, múltadat, jelenedet és jövődet. Ne hagyd, hogy bárki beleszóljon! Ha segítségre van szükséged, inkább kérd lakberendező segítségét, mint a jól ismert barátok vagy családtagok véleményét. Ha valami nem tetszik, mondj nyugodtan nemet, hiszen Te fogsz abban a házban lakni!


+1. Ne veszítsd el a fókuszt!


Ez gyakran előfordul nagyobb szobáknál. Mielőtt elkezdesz berendezni egy helységet, jelölj ki egy központi fókuszt. Lehet ez a kandalló vagy egy ablak, amelyből gyönyörű kilátás nyílik az udvarra vagy városra és mindent ezek köré próbálj rendezni a megfelelő hatás érdekében

 

 

 

 

 

Forrás:

www.almaimotthona.hu