Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Lakberendezési tippek kis hálószobákhoz

2016-08-14

 

Előfordul, hogy az albérletben a hálószobára szánt hely nagyon kicsi vagy galériás a hely. Ilyenkor nem kell kétségbeesni, hanem azonnal ötletelni kell, hogy a meglévő dolgokat, hogyan lehetne még praktikusabb módon elhelyezni a szobában. A következőkben olyan tippeket olvashatsz, amelyek segíteni fognak, hogy a kis tér ne tűnjön zsúfoltnak, de számodra minden fontos dolognak megtaláld a helyét.

 

Kis tér

Sok helyen csak egy ágy fér be a szobába, ami nem is baj, hiszen a ruhásszekrényedet kint is eltudod helyezni, míg egy hálónak létfontosságú, hogy egy ágy is legyen benne. A világos falakkal tudod tágítani és nem fogod úgy érezni, hogy megfulladsz, ha még ablak is van a szobában az még jobb, a több fény miatt megint csak tágul a szoba. Ha szereted magad mellett tartani a kedvenc holmijaidat, akkor polcokkal fel tudod dobni, persze csak a legfontosabbakat vidd be! Az ilyen kis hálók rettentően hangulatosak tudnak lenni! Rengeteg módja van, hogy kihozd a legtöbbet a kedvenc helységedből. Ha szereted a romantikus dolgokat, akkor érdemes lehet bevetni a tündérfényeket, de a baldachin is igazán egyedi környezetet tud teremteni. Ha nem tudsz elszakadni a sötét színektől, akkor az ágyneműd lehet extravagáns. A lényeg, hogy fenntartsd az egyensúlyt a színekkel és az apróbb tárgyakkal.

 

 

Galéria

Ha egy nagy szobával rendelkezel, akkor sem megijedni! Gondolj arra, hogy rengeteg helyed van. Ma már abszolút elfogadott, hogy ha egy galériás lakásban a nagy hely miatt kialakítanak egy háló részt. Lehet létrával illetve lépcsővel is használni, amelyik neked kényelmesebb! Az alatta levő részt akár dolgozó szobává, gardróbbá vagy olvasósaroknak is kialakíthatod. Ma már rengeteg példát látunk arra, hogy kis lakások mennyire jól ki lehet használni. Minden egyes négyzetcentiméter a te oldaladon áll és ki is aknázhatod ezeket az apró lehetőségeket. 

 

 

Közös tér

Ha nem akarsz galériát vagy nem is férne be, de akkor is csak egy nagy szobával rendelkezel, akkor is lehet külön részed. Elválaszthatod a részedet függönnyel, szekrénnyel, elhúzható fallal, ahogy neked tetszik. Nem kell lemondanod a nyugalom szigetéről, mert rengeteg praktika van rá, hogy kialakíts szebbnél szebb nappalikat és hálókat akár egy térségben is. A svéd lakberendezés erre rengeteg ötletet szolgáltat, még akkor sem kell kétségbeesned, ha gyermekeid vannak, mert a lehetetlenből is olyan dolgokat hozhatsz létre, amelyek után mindenki csak ámulni fog.

 

 

 

Forrás:

www.materasso.hu