Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Teljes átalakulás LED-ekkel!

2014-01-26

Egy lerobbant 51nm-es lakótelepi lakás tökéletes kihívást jelentett Rudolf Lesňák építésznek Pozsonyban, két személyre tervezte át a rossz állapotban lévő ingatlant - fejlett technológiával és modern stílusban...
 

A lakásban a színek egyrészt a nappali zöld növény falával és a színes LED hangulatvilágítással jelennek meg, a többi elem alapvetően semleges. A konyhabútor egy része a falra lett szerelve, így nagyobb padlófelület látható, ez optikailag tágítja a teret. Igyekeztek a minimumra venni a berendezési tárgyakat a tárolóhelyek kivételével, így az 51nm két embernek tökéletesen tágas és nincs zsúfoltság érzet.

A zöld növény fal a nappaliban természetes fényben és színes ledekkel megvilágítva is nagyon látványos és kontrasztként természetességével egy kissé ellensúlyozza a nagyon modern összképet.

A lakásfelújítás előtt:

 
 
A kész lakás:
 
Nappali
 
      
 
  
 
 
    
 
 
 
 
 
 
A konyhabútorban kapott helyet a hifi is és egy rozsdamentes takarás mögött elrejthetőek a kisebb eszközök, így is segítve a letisztult összkép megtartását.
 
Konyha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A háló véleményünk szerint kissé túl üres és puritán - de mindenki más környezetben érzi jól magát és valószínűleg nem itt töltik a legtöbb időt a lakók.
 
Hálószoba
 
 
 
 
A fürdőben a tárolást egy nagy tükrös szekrényben oldották meg szinte észrevehetetlenül (a WC-vel szemben), a szerelvények nagy része a falba lett rejtve. A WC mellett bidé funkciót is kiépítettek, ez a szaniter tisztántartásában is segítség.
 
Fürdőszoba
 
   
 
 
 
   
 
 
Eredeti alaprajz:
 
 
 
Új alaprajz és térfelosztás:
 
 
 
Forrás:
http://lakbermagazin.hu/