Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Lehet választani: csúcskategóriás és olcsó fitneszkarkötő a Jawbone-tól

2014-11-12

A pénztárcák eltérő vastagságára gondolva két fitneszkarkötőt is bemutatott a Jawbone.
 
Egy évvel a Jawbone UP24 megjelenése után egyszerre két viselhető fitneszeszközzel is kirukkolt a Jawbone, a UP 24 utódjával, a UP3-mal és egy olcsóbb aktivitáskövetővel, a Jawbone UP Move-val.
 
A UP3 számos szenzort kapott (többek között egy háromtengelyű gyorsulásmérőt), hogy teljes képet tudjon mutatni viselője fittségéről. Pulzusmérő is van benne, azonban ez nyugalmi pulzusszámot méri, ami egyfajta indikátora lehet az egészségi állapotnak és a fittségnek. A Smart Coach funkció ajánlásokat tesz a fitneszcélok eléréséhez. Alvásfigyelője számos szenzor adatai alapján elemzi az éjszakai pihenést, majd tanácsokat ad az alvás minőségének javításához. Minthogy 10 méterig vízálló, a legkülönfélébb aktivitások alatt viselhető.
 
  
 
„A célunk az volt, hogy megalkossunk a világ legnagyobb tudású viselhető aktivitáskövetőjét, a létező legkisebb méretben” – nyilatkozta a cég egyik alelnöke. A karkötő egy hétig is bírja egy feltöltéssel, és még ebben az évben forgalmazni kezdik 180 dollárért.
 
Jóval olcsóbban, 50 dolláros árcédulával érkezik a Jawbone Up Move, amely az UP24 kisebb változata. A ruhára csíptethető vagy egy pehelykönnyű, 15 dolláros karkötőbe betehető eszközön kis LED mutatja az időt, bekapcsolható rajta az alvásfigyelő, lépésszámláló is van benne és a UP3-ban lévő Smart Coach funkciót is megkapta.
 
        
 
        
Különféle színű csiptetők és karkötők kaphatók hozzá, így jópofa kiegészítője lehet az öltözéknek. Olyan elem kell bele, mint a digitális órákba, és ezzel általában fél évig bírja. Az Up Move már előrendelhető.
 
Természetesen mindkét eszközhöz tartoznak mobil appok, illetve webszolgáltatás, és folyamatos frissítésekkel javítják tudásukat.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/