Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Lekapcsolták az áramot a Maracana Stadionban

2017-01-30

 
Az elmúlt hetekben többször is cikkezett a nemzetközi és a hazai sajtó a riói olimpia pusztuló létesítményeiről, köztük a Maracana Stadionban kialakult áldatlan állapotokról.
 

A stadionban borzasztó körülmények uralkodnak, a futballpálya talaja kiszáradt, a gyep kikopott. A lelátók 80 ezer székéből 7 ezer hiányzik. A hibás, törött ülések egy része a stadionban van fölhalmozva, de elszállításukra már nincs pénz és akarat. A Maracanát a vandálok és tolvajok is megtalálták, amennyire lehetett, kibelezték. Kitépték a rézvezetékeket a falakból, tűzoltókészülékeket és tévéket loptak el, de elvitték a stadion névadójának, Mario Filhónak mellszobrát is.

A legújabb fejlemény, hogy a befizetetlen számlák miatt lekapcsolták az áramot Rio de Janeiro legendás stadionjában.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének, valamint a tavalyi, riói olimpia nyitó- és záróünnepségének is helyet adó aréna üzemeltetője 3 millió brazil reál (273 millió forint) tartozást halmozott fel október óta, emiatt a helyi szolgáltató lekapcsolta az áramot, ezzel teljes sötétségbe borítva a stadiont. A tartozásból 1,3 millió reált a tulajdonosok, a maradék részt az olimpia szervezőbizottsága halmozta fel.

A Maracana a világ egyik leghíresebb stadionja, itt rendezték minden idők leglátogatottabb futballmérkőzését: az 1950-es világbajnokság döntőjét több mint 200 ezer rajongó látta a helyszínen.

 

Forrás: www.villanylap.hu