Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Leszoknál a dohányzásról? Ez a szipka segíthet!

2015-07-12

Érdekes módját választotta a dohányzásról való leszoktatásnak egy kínai cég. Közösségi finanszírozás keretében hívták életre okos szipkájukat.
 
Még márciusban gyűjtötte a pénzt egy rövid közösségi finanszírozási kampányban az Ang Mi nevű kínai cég a Tosee nevű szipkára, amely véleményük szerint hathatós segítség lehetne a dohányzásról való leszokásban.
 
A cigarettát be kell helyezni a szipkába, és már lehet is füstölni, azonban az okosszipka, amellett, hogy színes LED-ekkel jelzi a belélegzett káros anyag mennyiségének növekedését, a hozzá – Bluetoothszal kapcsolódó telefonon is megjeleníti az adatokat.
 
 
A Tosee nevű okostelefonos alkalmazással beállítható, hogy jelezzen a telefon, ha elért egy bizonyos értéket a szervezetünkbe jutó nikotin és kátrány, s ezt a határértéket szépen lassan csökkenteni is lehet, hogy egyre közelebb kerüljünk a leszokáshoz.
 
 
A közösségi finanszírozási kampány sikeres volt, így hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet az okosszipka. Az adománygyűjtési időszakban 89 és 99 dollár közé tették az árát, bár ez a konkrét megjelenéskor még változhat.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/