Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Magyar találmánnyal tisztíthatjuk a levegőt

2016-10-22

 

A légszennyezettség továbbra is hatalmas gondot jelent szerte a világon. Csak, hogy a közelmúlt egyik legmegdöbbentőbb példáját említsük, Pekingben kihelyeztek egy hatalmas kivetítőt, hogy az emberek megnézhessék a napfelkeltét, mivel erre a szmoggal borított város lakóinak nem volt lehetősége. Sajnos egy ilyen korban élünk, ahol folyamatosan véres küzdelmet kell folytatni a tisztább levegőért, de egy magyar terve talán egy kis felüdülést jelenthet.

Miklósi Ádám tervezte meg ezt az algával működő légtisztító pavilont, ami egyfajta oxigénbárként működik. A kosár-szerű építmény bükkfából van, és szinte mindenhol algával van borítva. Azok akik betérnek egy ilyenbe megtapasztalhatják, milyen együtt lélegezni az algákkal, hiszen azok az általunk kilélegzett széndioxidot gyűjtik össze, mi pedig az általuk kibocsátott tiszta oxigént szívjuk be.

alga5

Miklósi Ádám találmánya azonban nem csak a levegőt szűri, hanem a kívülről érkező zajokat is, ezáltal egy valóságos zen-szoba lesz belőle, a legtökéletesebb pihenő pont rohanó világunkban. Az ülések is átrendezhetőek, így akár egy kisebb találkozót is megbeszélhetünk ide, ezáltal egy sokkal nyugodtabb környezetben tudjuk megvitatni a dolgokat a másikkal.

alga9

Első ránézésre meglehetősen érdekes lehet az a szerkezet, de akár ezek is megoldást nyújthatnak az urbanizációnak köszönhető légszennyezésre. A WHO szerint 2030-ra az emberek 60%-a fog városokban élni, de ami még aggasztóbb, hogy jelenleg az emberek 92%-a, vagyis bőven több, mint 6,5 millió ember van kitéve szennyezett levegőnek.

 

Forrás:

www.tisztajovo.hu