Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Már shoppingolás közben is lehet elektromos autót tölteni

2014-05-29

Az ELMŰ és testvérvállalata, az ÉMÁSZ üzemelteti a legnagyobb e-töltőhálózatot Magyarországon: eddig 39 töltőállomást építettek ki, ebből 25 Budapesten található.

Elektromos autóval járták be Európát

Az új töltőpontok átadásával csaknem egyszerre érkezett Budapestre az eTourEurope konvoja. Hat nemzet 12 csapata május 17-én indult Münchenből a 4200 kilométeres körútra.

A túra során elektromos autókkal 9 nap alatt 9 fővárosban jártak – köztük Párizsban, Berlinben, Prágában, Pozsonyban, Budapesten és Bécsben is.

A speciális rali célja a környezetkímélő autózás népszerűsítése mellett, hogy tapasztalatokat szerezzenek az elektromos autók nagy távolságon való használatáról, és teszteljék a rendelkezésre álló töltőhálózatokat.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport által létrehozott intelligens, európai rendszerekhez kapcsolódó töltőhálózat biztosította a feltételeket ahhoz, hogy az eTourEurope Budapestet is érintse.

A konvoj négy Tesla S-ből, egy Peugeot 106-osból és egy Fine Mobile TWIKE háromkerekű elektromos járműből állt, amelyhez csatlakoztak a magyarországi elektromos autósok is. A túra résztvevőinek a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. ingyenesen biztosította az autók feltöltéséhez szükséges áramot.

Ingyenes e-tankolás

Az ELMŰ-ÉMÁSZ kiemelt feladatának tartja a környezetkímélő autózás minél szélesebb körben történő elterjesztését. Ennek keretében a közterületi töltőpontjain év végéig továbbra is ingyenes töltési lehetőséget biztosít a regisztrált magánfelhasználók számára.

 
 
Forrás:
http://fn.hir24.hu/