Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Még ki se rakták, már kilőtték a Futár-kijelzőt

2013-12-12

Erős, egy centi vastag üveg védi a vandáloktól a BKK Futár-kijelzőit, de úgy tűnik ez sem volt elég, ugyanis a kispesti Kossuth téren állót betörték. Az Index információi szerint ez volt az első Futár-kijelző, amit tönkretettek.

A BKK kedden este észlelte a rongálást, alig 6 nappal az után, hogy a kijelző megkezdte az éles működését. A kijelzőt leszerelik és elszállítják, csak ezután tudják pontosan megállapítani a kár mértéket, illetve azt is, hogy az üveget milyen eszközzel tudták ilyen mértékben megrongálni.

Az előzetes vizsgálat szerint a kijelző üvege, illetve középső LED panelje sérült, de a kár ennél nagyobb is lehet. A sérülés mértékétől függően az anyagi kár a kijelző teljes értékét is elérheti, azaz akár 2 millió forint is lehet.

Minden berendezés fel van szerelve rongálásérzékelővel, mely a nagyobb ütéseket, illetve a törést is érzékeli. A rongálás pontos idejét a kijelző tárolja, amely a berendezés környezetében lévő térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelésekor nagy segítség lehet. A feljelentést megtették.

 

Forrás:

http://index.hu