Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Még nem késő! Felújítási munkák, amiket legjobb nyáron végezni

2016-06-22

A nyár a strandolás, a kerti partik és természetesen a felújítások ideje. Bár nem szeretünk a rekkenő hőségben ilyesmivel foglalkozni, bizonyos munkálatokra a nyár sokkal alkalmasabb, mint a tavasz, sokan pedig azért kénytelenek nyáron elvégezni a felújítást, mert ekkorra kapnak csak szabadságot. Másrészről azért is jobb nyáron felújítani, mert hosszabbak a nappalok, és kisebb valószínűséggel fogunk ki esős időt, mint tavasszal.
 
 

Apróságok felújítás az otthonodban

A nyár az az időszak, amikor előkerülhetnek a legapróbb renoválási munkák, amiket mindig csak tologatunk magunk előtt. Lefesthetjük a kerítést, vagy a teraszkorlátot, nincs iskola, így a nyár kitűnő időszak a gyerekszoba felújításra is, mellesleg ilyenkor a nagyobb gyerekeket már bevonhatjuk, hogy segítsenek a kisebb felújítási munkálatokban.

 

 

Az otthonod festése - csakis nyáron!

Sokan festenek tavasszal, de a nyár is kiváló időszak a festésre, különösen a külső festési munkálatokra. Nyáron kisebb a valószínűsége egy-egy esősebb időszaknak, és a melegben akár éjjel-nappal nyitva tarthatjuk az ablakokat, hogy megszáradjanak a falak.

 

Betonozás

Akár a teraszt, akár a kocsibejárót szeretnénk betonozni, a nyári időszak erre a legalkalmasabb, a hőségben ugyanis lassabban szárad a beton, így felülete is sokkal simább lesz.

 

 

Medenceépítés

A medenceépítésre is a nyár a legalkalmasabb időszak, egyrészt a medence betonozása miatt, másrészt, a hosszantartó csapadékmentes, jó idő miatt.

 

Konyha átalakítás

A konyha felújításra is a nyár a legalkalmasabb időszak, elképzelhető ugyanis, hogy néhány napig főzni sem tudsz majd a konyhában. De kit zavar ez a kerti grillezések és bográcsozások időszakában?

 

 

A ház bővítése

Egy újabb helyiség hozzáépítése a házhoz nagyon nagy felfordulással jár, és hetekig is eltarthat, ezért sokkal könnyebb ezt olyankor csinálni, amikor iskola sincs, és ti is szabadságon vagytok, különösen, hogy ilyenkor akár átköltözni is könnyebb erre az időszakra például a nagyszülőkhöz.

 

És ez még nem minden…

Ez csak néhány példa abból, hogy mi mindent meg lehet csinálni a nyár folyamán. A fák gallyazására, a kerítés kijavítására, a garázs felújítására, vagy az eresz megtisztítására is tökéletes a nyári időszak. amikor hosszabbak a nappalok, és több mindent tudunk egy nap alatt elvégezni.

 

 

Forrás:

http://www.almaimotthona.hu/