Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Méri és mutatja a hőmérsékletet az okossál

2016-01-17

Bankkártyaméretű miniszámítógépből már sok ötletes dolgot barkácsoltak a hobbiprogramozók, ám mindig van új a nap alatt. Például ez a sálba rejtett, LED fényekben pompázó hőmérő.

Sálba épített hőmérőt készített otthon az Instructables barkácsoldal egyik felhasználója. A ruhadarabot magunk is elkészíthetjük a közzétett útmutató alapján, feltéve, ha tudjuk miként működik az Arduino nevű miniszámítógép.
 
A bankkártya méretű PC-hez egy LED-csíkot kapcsolt a készítő, ez világít a sálban. A mérést egyszerű hőmérő, és páraérzékelő szenzorral oldotta meg. A filccel bejelölt mércén Fahrenheitben, és Celsiusban mérve is látszik az aktuális hőmérsékletet.
 
A LED csík megmutatja, mennyire is van hideg ott kinn
Forrás: YouTube
 
Az építéssel a kezdő hobbisták is megbirkózhatnak: ideális kezdés azoknak, akik az Arduino érzékelőkkel, és LED-ekkel való kapcsolatát szeretnék megérteni.
 
Az Arduino vezérlőchip rendkívül népszerű a hobbibarkácsolók körében. Építhető vele többek közt mobiltelefon házilag, vagy Facebookozó kabát, de volt, aki a Pixar izgő-mozgó asztali lámpáját is ezzel keltette életre.
 
 
Forrás:
www.origo.hu