Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Mi sem gondoltuk, de igenis lehet nagyon menő dobókockát csinálni

2016-01-06

Nem mondhatnánk, hogy dobókockák terén túl nagy lenne a változatosság. A szerepjátékokhoz használt (a megszokottnál sokkal több oldalú) kiegészítő esetében persze más a helyzet, de a hagyományos, hatoldalú változatnál nincs túl nagy mozgástere a gyártóknak. Játszhatnak a színnel, és legfeljebb a mérettel, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a legtöbben a fehér alapon fekete pöttyössel találkoztak.

A Men Mendis nevű csapat sem lehetett túl elégedett a felhozatallal, éppen ezért fogták magukat, és kifejlesztették annak modern változatát. A Luma Dice különlegessége, hogy alumíniumból készült, a belsejébe pedig LED-égőket helyeztek el. Az egyes ciánkék, a kettes lila, a hármas sárga, a négyes piros, az ötös zöld, a hatos pedig kék színnel világít, így a társasjáték a kockának köszönhetően egy plusz élvezeti faktort is kap.

A kocka érzékeli ha felemelik, a fények ekkor automatikusan bekapcsolnak. A működtetéséhez két gombelem szükséges, amit a fejlesztők ígérete szerint könnyedén ki lehet cserélni. Ha 20 másodpercig senki nem ér hozzá, a LED-ek automatikusan kikapcsolnak.

Luma Dice-ra eredetileg 15 ezer ausztrál dollárt (kb. 3,1 millió forint) szerettek volna összegyűjteni, de már sokszorosa, közel 185 ezer AUD-t (kb. 39 millió forint) dobtak össze a felhasználók. A kockát jelenleg 29 ausztrál dollárért (kb. 6000 forint) lehet beszerezni a Kickstarteren, a szállítást májusára ígérik.

 

Forrás: www.hvg.hu