Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Milyen hibákat lehet elkövetni a modern lakberendezés ellen?

2016-08-17

 

A falak színei, mennyire erősek?

Nyomasztó, bosszantó, rossz hangulat lehet rajtunk urrá, amikor egy lakásba érve erős és főleg sok  tónusú fallal állunk szemben. A túl élénk tónusú falfelületek és esetleg ablak keretek először  még vidám dolognak tünhet, de idővel biztosan frusztráló, idegesítő dologgá válhat a számunkra.

Mivelhogy a belső terünk fontos hangulati eleme a falszín tónus,  mert igen szembetűnő és nagy felületű dologról van szó. A jól kiválasztott színek nyugtató és kellemes bensőséges hatást adnak az egész otthonnak.

Itt egy kiváló lakberendezési tippek egyike, ne próbálkozzunk túl sokféle színekkel, hanem egy - két szín megválasztása után ezeknek árnyalataival dolgozunk.

A kisebb  lakásokban ez a hatás erősebben érződik, ha harsány, erős színtónusokkal dolgozunk, itt a megfelelő megoldás, hogy minél világosabb színeket alkalmazzunk, amik még kisebb alapterületet is növelnek optikailag. A nagyobb terekben is hatásos a fent leírt stratégiát kipróbálni, miszerint 1,2 szín árnyalataival festve alakítjuk ki a tér hangulatát. 


 

A világítás megoldásai

A világítási megoldások egy otthonban nagyon meg tudják határozni az otthon hangulatát. Minden esetben figyeljünk arra, hogy kellő fényforrással legyen kialakítva az otthonunk. Nem mindig elég  a mennyezetre szerelt mennyezeti lámpa. Kellemesebb otthonosabb hatást keltenek a falilámpák szpott és hangulatvilágító fények is.

 

Dísztárgyaink, tárgyink

Majdnem minden otthonban megtalálható ezt a hiba, de mi is ez a hiba pontosan?

Az ajándék tárgyainkat sokszor rakjuk ki a polcainkra, vagy valameik igen jól látható helyre. A nagy gond az, hogy az idő múlásával ezek folyamatosan gyűlnek! Így egy idő mulva már túlterhelt polcok és szekrények mellett járunk, amik nem mutatnak jól. De ezek szelektálása kiválogatása nagyon érzékeny kérdés, mert szinte mindegyik mond nekünk valamit, személyesen kötődünk hozzájuk.

Érdemes mindenféle képen fontos valahogy csoportosítani  a dísz tárgyainkat. Próbáljuk meg csoportosítani őket anyaguk formájuk szerint és a nagyobb szebb darabokat előre rakni.
De elsősorban, ha sok van belőlük, akkor némileg ki szelektálni, hogy ne keltsen kirakodó vásári hatást. Ez az álltalános lakberendezési tippek egyike  a témában.

 
 
Milyen módon rendezhetjük el a bútorainkat a térben?

Szinte már hagyomány szülői házából érkező berögződés, hogy minden egyes bútorunknak a falhoz támasztva, ha van elég helyünk a lakásunkban és szeretnénk  kicsit kreatívabbak lenni, akkor játszhatunk a bútoraink újra szervezésével a térben, főképpen az ülőgarnitúrák azok, amikkel érdemes kísérletezni.

Remek térelválasztó elemeket lehet kreálni egy kanapéból is, de figyelem, hogy az otthonunkba látogatók ne egy nagy dívány hátuljával nézzenek farkasszemet.

 
 
A szőnyegeink

Igen jó  lakberendezési ötlet, ha újraértékeljük a padlózatra fektetett szőnyegek szerepét.

A sok kicsi ledobott szőnyeg, pláne ha még színben sem passzolnak egymáshoz, az szétszabdalja a teret nem fest jól egyáltalán, olcsó  érzetet keltenek.

Szebb és nagyobb  darabokkal helyettesíthetjük ezeket, amennyiben lehet. Olyan helyiségben például a nappaliban igazán előnyös egy impozáns nagy szőnyeg, ami kijelöli a tér határait akár.
 
 
 
Milyen a helyes függöny hosszúság?

Az igazán elegáns függöny megoldás, ha a földig ér egységesen a helyiségben. Ez vonatkozik arra az esetre is, ha az ablakaink alatt radiátor van felszerelve de mellette erkély ajtó  és ott a függöny amúgy is a padlóig ér. Nem kell aggódni, mivel az eltakart radiátor függönnyel ugyan úgy letudja adni a hőt, tehát melegít gond nélkül.


 
 
A képek a falakon

A képek a falon hogy vannak felrakva? Szánjunk rá egy pillantást. Abban az esetben vannak helyesen elhelyezve, ha szemünk magasságában vannak felakasztva, ennek nagy előnye, hogy nem kell a nyakunkat és a fejünket megemelni forgatni az égig, ha a szeretteinkre szeretnénk egy röpke pillantást vetni a falunkon. 


 
 
 
 
Forrás: