Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Modern és gazdaságos megoldás - A LED-es fényforrások

2013-10-17

A LED-es világítástechnika az utóbbi évek gyors fejlődésének köszönhetően mára már széles körben gazdaságosan alkalmazhatóvá vált, legyen szó akár otthoni, akár irodai felhasználásról.

A LED-es fényforrások már alkalmasak általános világításra és hangulatvilágításra is, sőt nem elhanyagolható tényező modern megjelenésük, exkluzivitásuk sem.

Nem csak hangulatvilágításnak jó

Egy lakás, egy ház legtöbb helyiségbe, így a nappaliba vagy az előszobába is kiválóan megfelelnek a mennyezetbe beépített mélysugárzók 10-22W-os,  smd (felületszerelt alkatrész) LED-ekkel szerelt változatai, melyek kis átalakítással bármely mennyezetre felszerelhetőek.

Érdemes lehet külön kapcsolható köröket kialakítani, így létrehozható hangulatvilágítás. Manapság egyre több nappali, étkező világítását oldják meg  LED-panelokkal, ugyanis ezek egyenletes, káprázatmentes fényt biztosítanak. A legújabb trendek szerint nagyon elterjedt a mennyezetet szigetekkel megtörni, ekkor magától adódik a rések LED-szalagos megvilágítása, ám a szpotokat elsősorban kiemelő fénynek javasolják.

Már az ágy alatti világítás is elterjedt

A hálószobába kevesebb és kisebb fényforrás is elég lehet, hiszen itt már nem fontos a nagy fényerő, ezért inkább a helyi, egyedi világítást a megfelelő, például tökéletes megoldás lehet a kisebb mennyezeti lámpák (mini spot) használata. Látványos megoldás még a függöny mögötti, az ágy alatti vezérelt világítást vagy a fiók- és a szekrényvilágítás.

Csillagok, csillagok

A konyhába vagy a fürdőszobába egyedi, helyi világításokkal egészíthetjük ki  a mennyezeti világítást, így például látványos az üveges konyhaszekrény belső megvilágítása, a munkapult konyhaszekrény aljáról történő emeltfényű LED-szalagokkal való megvilágítása, de egyre több szobában található optikai szálas, csillagos égbolt is.

 

Kültéren is megállja a helyét

A LED-es technológia kültéren is megállja a helyét, így akár a kocsifeljárót is fényesebbé tehetjük, de a ház körüli egész területet is megvilágíthatjuk reflektorokkal.

A jövő világítástechnikája

A LED-es fényforrások már most a jövő világítástechnikáját képviselik, mivel kiváltják a jelenlegi wolframszálas-halogén égőket, sőt a kompakt fénycsöveket is. Ezen technika alkalmazásával fogyasztásunkat drasztikusan csökkenthetjük, égőkre pedig egyszerűen nem kell többet költeni. Ennek igazolására készítettünk néhány gazdaságossági számítást.

 
 
Forrás:
http://www.femcafe.hu/