Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Nálunk legyen a legolcsóbb energia Európában!

2014-05-14

A kormány célja, hogy négy éven belül a háztartások mellett az iparban is Magyarországon legyen a legolcsóbb a villamos energia Európában – jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázat díjátadóján. 

A tárcavezető kifejtette: „Alacsony energiaárakat kell kínálni ahhoz, hogy Magyarország megőrizze, erősítse versenyképességét a világgazdaságban.

A kormány megkezdi az ipari rezsicsökkentés feltételeinek megteremtését: a közszolgáltatási törvény elfogadását követően egy nonprofit közműszolgáltatót tervez létrehozni. Az olcsó villamos energia előállításához szorosan kapcsolódó törekvés a paksi atomerőmű bővítése is.”

A pályázaton az energiahatékonyság és energiatudatosság elveit mindennapi működésük során következetesen előtérbe helyező hazai vállalkozásokat ismerték el. A fő cél az energiahatékonysági beruházások, szolgáltatások és törekvések népszerűsítése, a tudás- és tapasztalatcsere elősegítése. Az energiatudatosság nemcsak az egyének szintjén értékes és erősítendő gondolkodásmód. Térnyerésének támogatása a magyar gazdaság egészét tekintve, fenntarthatósági és a környezetvédelmi megfontolásokból is kiemelt feladat.

A több mint kétszáz beérkezett pályamunkát három kategóriában – mikro-, kis-, és középvállalatok – bírálták el és díjazták. Az első helyezettek egy-egy hibrid autót kaptak egy éves használatba, a további dobogósok elektromos robogókkal és elektromos rollerekkel gazdagodtak. A díjazottak listája a kiíró MVM Partner Zrt. honlapján megtalálható.

 

 

Forrás: OPH, http://energiaoldal.hu