Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Nem elírás: itt a 6 mm vastag fényképezőgép

2016-01-15

Egy japán cég dobta piacra a leheletvékony gépet, ami eséllyel pályázhat a világ legvékonyabb kamerája címre.
 
A beszédes nevű Paper like a digital camera egy szupervékony készülék, aminek vastagsága alig éri el a 6 millimétert. Az eszköz mindent tud, amit a „nagyok”, így a különbség nagyjából annyi, hogy akár egy nagyobb pénztárcában is tárolhatjuk.
 
 
A készülék képes fotót és videót is készíteni, utóbbihoz pedig hangot is rögzít. A gépen egy külön gomb segítségével lehet váltogatni a felvételi módok között. Hogy épp melyikre van állítva, azt egy pici LED-lámpa jelzi: ha videómódban van, akkor kéken világít, ha pedig a hangfelvételt is bekapcsolja a felhasználó, lila színt láthat – írja a japán DC Watch alapján a BGR.
 
Persze a kamera által rögzített kép minősége nem versenyezhet az átlagos kamerák képeivel, de az 1280x1024-es fotó, valamint 720x480-as videórögzítési lehetőség – utóbbi 30 képkocka/másodperc sebességgel – elég jól hangzik ahhoz képest, hogy egy 43 grammos eszközről beszélünk. A készüléken egy microSD slot is helyet kapott, ami egy maximum 16 GB-os memóriakártyát tud kezelni.
 
A kamerát épp úgy lehet a számítógéphez csatlakoztatni, mint egy pendrive-ot. Amellett, hogy a beépített akkumulátorát ezen keresztül tölthetjük, a segítségével a fotókat és a videókat is lementhetjük róla. A gép nemcsak a méretei miatt igazi meglepetés, az ára miatt is az: 28 dollárért, vagyis nagyjából 8200 forintért lehet hozzájutni a japán webshopban, habár most éppen készlethiány van belőle.
 
 
Forrás:
www.hvg.hu