Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Nem kell telefontöltő, ha ilyen az okostelefon

2015-11-03

A nálunk kevéssé ismert nevű kínai Oukitel új okostelefonja telefontöltőként is szolgál, hosszú távon persze azért ezt is tölteni kell.
 
Néhány napja mutattunk egy Indiegogo-projektet, egy kábelt, amelynek a segítségével az egyik telefonról tölthető a másik készülék.
Elvében valami hasonlót kínál az Oukitel, itt azonban az egyik telefonról tölthető a másik, sőt több másik, ráadásul már egy létező készülékről van szó.
 
 
A lenti videón jól látható, hogyan lehet az Oukitel K6000-rel négy telefont (egy Samsung Galaxy Note 4-et, egy Oukitel K4000-et, egy iPhone 6-ot és egy iPhone 6 Plust) tölteni egyszerre, majd a kísérletet egy iPad töltésével is megismétlik. De a készülék még LED fényeket is felvillant, sőt egy ventilátort is meghajt.
 
Kattints a képre a videóért!
 
A K6000 nem véletlenül kapta a nevét: 6000 mAh-s az akkumulátora – a gyártó szerint normál használat mellett tíz napig bírja a telefon, aminek ha a fele, de még ha a harmada igaz mindennapi körülmények között, az is kimagasló teljesítmény. A töltés azért nem lesz villámgyors, de négy telefon, sőt további tartozékok egyidejű töltése egy másik telefonról, igazán nem mondható mindennaposnak.
 
Ami a további specifikációkat illeti, egy jó középkategóriás készülékről van szó: 5,5”-es, 1280 x 720 pixeles a kapacitív kijelzője, 1,3 GHz-es, négymagos MediaTek MT6735 processzora, Mali 400 GPU-ja és 2 GB-nyi RAM-ja van. A belső, 16 GB-os tárhely microSD kártyával 64 GB-osra bővíthető. A frontoldali kamera 5 MP-es, hátulra pedig egy 13 MP-es képkészítő került.
 
 
 
Forrás:
hvg.hu