Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Nincs havi 290 forintjuk Szombathely nevezetességének kivilágítására

2015-03-30

Szombathely legemblematikusabb épülete a Rónai Károly tervezte, 1990-ben elkészült Órásház. A tízemeletes épület oldalán lévő négy órát annak idején Iglódi Sándor órás szerelte be a házba, most pedig olyat mesélt a Nyugat.hu-nak, hogy azt alig hihetjük el.
 
Iglódi szerint már többször is megjavíttatta az órákat a saját költségén, mivel a házért korábban felelős OTP, sem pedig a lakók nem akarták kifizetni a munkát.
 
"Annyira zavart már, hogy a saját pénzemből megcsináltam, így legalább működik. Legalábbis három oldalon, mert az egyiknél valami megint elromlott és csak a percmutató mozog. Körülbelül százezer forintba volt javítás, amit persze én fizettem a saját pénzemből."
 
 
Amikor legutóbb javítást végzett az órákon, LED lámpákat is szerelt rájuk, hogy éjszaka is lehessen látni, mennyi az idő. A lakók azonban hamar kikapcsoltatták, arra hivatkozva, hogy nem fizetik ennek a költségét. Pedig a LED-es világítás mindössze havonta 290 forintjába került volna a háznak.
 
"Amikor ezt megtudtam, inkább leszereltem, és hazavittem." - mondta Iglódi.
 
Azóta megszólalt egy magát megnevezni nem kívánó lakó, aki szerint az órák a ház földszintjén lévő OTP tulajdonát képezik, így nem a ház, hanem az OTP dönthet arról, hogy ki legyenek-e világítva az órák.
 
 
 
Forrás:
http://index.hu/