Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Okosvárosokat fejleszt India, orosz cégek segítségével

2016-10-27

 
Megállapodást kötött India Oroszországgal az okosvárosi megoldások közös fejlesztésétől, amelynek részeként előbbi ország az orosz cégek IT megoldásait használja majd.

Az orosz Rusinformexport és az indiai városfejlesztési minisztérium megállapodása értelmében India az orosz cégek IT megoldásait felhasználva fejleszti majd okosvárosait – adta hírül ki a The Times of India.

Az ázsiai ország korábban száz okosváros fejlesztését helyezte kilátásba 2022-ig, amelyből nemrég már hatvanat ki is választottak a tervezett, a városi infrastruktúrafejlesztést célzó program keretében. Korábban az indiai kormányzati tisztviselők már több fórumon is a BRIC országok közötti, okosvárosi együttműködésről szóltak, a partnerség pedig az információcserétől egészen a teljes technológiai fejlesztésben történő együttműködésig terjedhet.

Az okosvárosi fejlesztések mellett India hasonlóan nagyszabású megújulóenergia célokat is kilátásba helyezett – a zöldenergiák gyors terjedését a kibocsátáscsökkentés mellett az energiaszegénység leküzdése szempontjából is különösen fontosnak tartják. Utóbbival kapcsolatban azért azt is érdemes megjegyezni, hogy egyes térségekben éppenséggel a villamos energia ellátás megteremtését is így oldalán meg.

 

Forrás:

www.eloben.hu