Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Orbán veje nélkül is jól megy az Elios-nak

2015-11-05

Ismét hatalmas üzletet szakított a sajtóban egy időben nagyon forgó Elios Innovatív Zrt., ezúttal Kikunfélegyháza közvilágításának korszerűsítését nyerték el. Pedig az erős húzónévnek számító Tiborcz István már egy ideje nincs is a cégben.
 
Bár Tiborcz István már jó ideje kiszállt az Elios-ból, nagyon úgy fest, hogy korábbi tulajdonosi mivolta remekül hozza továbbra is a zsíros megbízásokat. Ezúttal Kiskunfélegyháza közvilágítása energiatakarékos korszerűsítésének jogát nyerték el – derül ki a közbeszerzési értesítőből. A helyhatóság által kiírt pályázat nettó értéke 328,7 millió forint, az eredmény szerint ez volt a legolcsóbb ajánlat.
 
A pályázaton az Elios a Mezei-Vill Kft.-vel közös ajánlatott adott be, összesen három ajánlat érkezett be.
 
A nyertes ajánlattevő feladata kiviteli tervek elkészítése 3 papíralapú és 8 elektronikus példányban a szerződés hatálybalépésének napját követő legkésőbb 30. napig, az elkészített kiviteli tervek jóváhagyatása, hozzájárulás beszerzése az EDF DÉMÁSZ Zrt. (Terv- és Közműegyeztetési Jegyzőkönyv), az ELMIB Zrt., a megrendelő képviselője, továbbá az országos fő közlekedési utat érintő korszerűsítés tekintetében az országos fő közlekedési utak kezelője (Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság) és az üzemeltető részéről, és a kivitelezéshez esetlegesen szükséges Vállalkozó hatáskörébe utalt valamennyi jóváhagyás beszerzése. A kivitelezés megkezdésének feltétele a jóváhagyott kiviteli tervek megléte, figyelemmel a dokumentációban foglaltakra is.
 
A kivitelezési munkarész esetében a vállalkozó feladata a meglévő 3417 lámpatest leszerelése, a hulladékká váló anyagok elszállítása valamint a 3417 db új LED-es világítótest (lámpatest és fényforrás egysége) felszerelése.
 
 
Forrás:
hvg