Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Otthonszépítés olcsón

2016-06-15

 
Néhány egyszerű módszerrel, sokkal élhetőbbé teheted lakásod, és még vagyonokra sem lesz szükséged. Elmondjuk, milyen trükkök lehetnek a segítségedre!
 
 
Otthonszépítés olcsón
 
Pozitív, ha törekszünk rá, hogy szebbé tegyük életterünket, fejlesztgetjük és vásárolgatunk bele, de a magazinba illő belső terek kialakítása nem kis teher pénztárcánkra. Ráadásul nem is biztos, hogy jól fogjuk érezni magunkat egy Ikea kirakatban ücsörögve a saját nappalinkban.
 
Jó hír viszont, hogy nem csak akkor lehet gyönyörű az otthonod, ha vagyonokat költesz új bútorokra. Lakásod dekorálásában a legjobb szakértő Te magad vagy, egy kis ügyességgel, elszántsággal és kreativitással pedig olyan stílusúvá formálhatod azt, ami hozzád a leginkább passzol.
 
 
Következzenek a módszerek, amik mindenkinek beválnak:
 
 

A kevesebb több

Egy kitűnő módszer a lakásod olcsó szépítésére, ha egész egyszerűen nem vásárolsz újabb és újabb cuccokat, vagy épp eladod, amit lehet, és még pénzhez is jutsz.
 
Sokunk hangulatát befolyásolja a környezete, és ha túlzsúfolt a lakásunk, rendetlennek érezzük, akárhogy igyekszünk, könnyen válhatunk feszülté a saját otthonunkban. Ha viszont több a szabad tér körülöttünk, rendezettebbé válik az összkép, és így a belső nyugalom is helyreáll.
 
 
 

Válassz semleges színt

Nagy berendezési tárgyaknál, mint például kanapé, vagy szőnyeg próbálj olyat választani, aminek semleges színe van. Ezek örök darabbá válnak a lakásban és könnyebb is dekorálni őket, mint a túl színes, feltűnő darabokat.
 
Ne próbáld úgy elérni a trendi lakás látszatát, hogy harsány vagy rikító tárgyakat szerzel be, csak mert láttad egy magazinban. Az egyszerű semleges színek sokkal tovább tetszeni fognak, hidd el. A szépség tényleg az egyszerűségből fakad.
 
 
 

Légy kreatív!

Meglepődnél, mennyire egyszerű elkészíteni egy díszpárnát, vagy felújítani egy régi bútordarabot saját ízlésednek megfelelően. Nincs szükséged másra, mint a fantáziádra és néhány egyszerű alapanyagra.
 
A trendi bútorok és dísztárgyak vadászata nagyon fárasztó tud lenni, és nem utolsó sorban költséges. Ráadásul nem is lesz más jelentése számodra, minthogy ez egy trend. Törekedj rá, hogy olyan tárgyak díszítsék a lakásod, amelyek jelentőséggel bírnak számodra, például egy utazásod emléke, vagy egy szép családi ereklye.
 
 
 

Tervezz és szépíts úgy, ahogy szerinted gyönyörű

Ami a legfontosabb, hogy tudnunk kell, mi az, amit szeretünk a lakásunkban. Mik azok a tárgyak, amik jó érzéssel töltenek el, ha a közelünkben vannak. Ha ez egy régi cserépedény a nagymamádtól, tartsd a konyhádban, mert biztos, hogy meg fogja találni a helyét a lakásban, hiszen hozzád tartozik. Mindenki számára mást jelent a szépség, az otthonunkban pedig tényleg csak az számít, hogy mi jól érezzük magunkat benne.
 
Tehát a tanácsunk, hogy tölts el egy kis időt azzal, hogy gondolkozol rajta, milyen az a stílus, ami téged képvisel, mi az, amit szeretsz belőle, és mi az, amit nem, így sokkal könnyebb lesz megtalálnod a neked leginkább gyönyörű otthon kialakításának módját.
 
 
 
 
 
 
Forrás: