Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Partidrog az italban? Így ellenőrizheted!

2014-07-23

Megoldást jelenthet az italokba csempészett partidrog kimutatására az alábbi eszköz, ha a netes közösség is úgy gondolja.
 

Sajnos mind gyakrabban hallani olyan szexuális bűncselekményekről, amelyek eszköze a gyanútlan bulizók (legtöbbször hölgyek) italába csempészett kábítószer. Megtehetjük persze, hogy kizárólag olyan üvegből iszunk, amit előttünk bontanak fel, de esetenként a technika is a segítségünkre lehet.

Közösségi finanszírozás keretein belül gyűjtik a pénzt a pd.id (personal drink ID) nevű pendrive-ra emlékeztető, elemmel táplált eszközre, amelyet ha az italba merítünk, az ellenőrzi annak összetevőit. A leírása szerint háromféle tesztet hajt végre (fény, áram, hőmérséklet), ehhez csupán néhány másodpercre van szüksége, és zöld színű LED-del jelzi, hogy bátran ihatunk, míg pirossal, hogy baj van.

Kattints a képre a videóért!

A pd.id okostelefonnal is párosítható, ilyenkor egy hatalmas adatbázishoz hozzáférve pontosan meghatározza az összetevőket, és akár hívással vagy sms-sel figyelmeztethet, hogy az italt módosították.

A kampány egy hete indult, és a célul kitűzött 100 ezer dollárból eddig 6500 dollár jött össze. Bízunk benne, hogy a netes közösség összedobja majd rá a pénzt, mert némiképp fontosabb dologról van szó, mint egy krumplisaláta.

 

Forrás:

http://hvg.hu