Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Pici a lakásod? 4 dekorációs tipp, amivel személyiséget adhatsz neki

2016-06-10

Van az úgy, hogy egy icipici térbe kell bezsúfolnod az egész életedet. Nem egyszerű megoldani, hogy minden beférjen, és mégse úgy nézzen ki a lakás, mint egy raktár, de nem lehetetlen. Néha a dekoráció is segít.

 

A zsúfolt nem feltétlenül jelent káoszt

Sokan félnek attól, hogy a már eleve telezsúfolt lakásukat dekorálják, hiszen az csak hozzáad majd a tér kaotikus jellegéhez. Mi úgy gondoljuk, hogy ha a bútoraid egyforma, világos színben játszanak, ráadásul a falak is fehérek, akkor az extra dekor – mint ebben az esetben a képek a falon, az izgalmas lámpák és az üveg vázák – izgalmassá és stílusossá teszi az összhatást.

 

Dekorálj a bútorokkal

Ahelyett, hogy megpróbálnád elrejteni – ami valljuk be, kicsi tér esetén lehetetlen – a szükséges tárolóelemeket, tedd őket a szoba fókuszpontjává. Ha a hálódba csak egy kihúzható ágy fér be, ruhásszekrénynek még véletlenül sincs hely, akkor kerüljön a gardrób a falakra. A hely is megmarad és a dekoráción sem kell törnöd a fejed.

 

Használd ki a színek erejét

Kicsi tereknél hasznos lehet, ha a falakat és a plafont azonos színűre fested, és ehhez harmonizáló árnyalatú parkettát vagy szőnyeget választasz. Így olyan érzetet kelt majd belépni, mintha a szoba végtelen lenne. Ebből az egységes háttérből szinte kiugranak majd az eltérő színű berendezési tárgyak.

 

A kis tér nem zárja ki a mintákat

Elsősorban a fürdőszobában vagy a konyhában ajánljuk ezt a trükköt. Egy maximum 2 színben játszó mintás tapéta dimenziót ad a térnek, és személyiséget is. Tovább fokozhatod a hatást néhány jól megválasztott színes kiegészítővel is.

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu