Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Pizzafutár-drónok Új-Zélandon

2016-08-27

 
Domino’s pizzéria lánc már eddig is szállított robotokkal, de év végétől – a világon elsőként – drónokat is bevonnak az automatizált kiszállításba.
 
Az új-zélandi városok felett már az idén megjelennek a pizzafutár-drónok – számolt be csütörtökön a heise online német technológiai hírportál.
 
A Domino’s pizzéria lánc és a Flirtéy dróngyártó együttműködésével létrejött szolgáltatás az illetékes CAA légügyi hatóság engedélyének megszerzése alkalmából a rendszer bemutatására egy pizzát szállított le Simon Bridges új-zélandi közlekedési miniszternek.
 
A drón karbonszálból, és alumíniumból készül. Nem száll le a célállomáson, csupán egy kötélen engedi le a pizzát (ki tudja, talán Ausztráliában is van, aki örül egy drónnak a pizza mellé?) majd visszaszáll a kiindulási helyre még akkor is, ha közben elveszíti a GPS jelet.
 
 

A kereskedelmi szolgáltatást még az idén megkezdik a pizzéria lánc mintegy száz üzletének némelyikében. A jövőben mintegy 2000 helyszínen szeretnének drónokat alkalmazni.
 
 
A pizzafutár-robot már nem ismeretlen jelenség Új-Zélandon, de eddig csak utcaszinten lehetett “beléjük botlani”. A Domino’s saját leányvállalata, a Technik DRU (Domino’s Robotic Unit) négykerekű szállító robotjai a fővárosban, Wellingtonban róják az utakat.
 
 
Forrás:
www.energiaoldal.hu