Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Portál indult az energiatudatosság növelése érdekében

2016-01-04

Online energetikai oldalt indított az MVM Partner Zrt., a portál célja, hogy növelje a fogyasztók energiatudatosságát és energiahatékonyságra ösztönözzön.

Energiatakarékossági tippek, kalkulátorok, szakcikkek és naprakész információk is helyet kapnak a portálon – ismertette  hétfői közleményében az MVM Partner Zrt.

Az oldal megismerteti a fogyasztókat az energiahatékonyság növelésére alkalmas technológiákkal.

Bemutat olyan sikertörténeteket a nagyvállalatok és kkv-k világából, amelyek az MVM Partner támogatásával, energetikai szolgáltatásainak igénybe vételével jelentős lépéseket tettek az energiahatékonyság terén – közölték.

Az oldalon olyan kalkulátorok is megtalálhatók, amelyek segítségével az MVM Partner ügyfelei néhány adat megadását követően kiszámolhatják a különböző elektromos berendezések havi energiafogyasztását, valamint költségét. Megtudhatják azt is, hogy mennyit takaríthatnak meg víztakarékos csaptelep használatával, vagy mennyit spórolhatnak meg, ha hagyományos izzóikat LED fényforrásokra cserélik.

Az energetikai portál létrehozásával az MVM Partner az energiahatékonyságról szóló uniós irányelvben foglalt kötelezettségének tett eleget. Eszerint a kiskereskedelmi energia-értékesítő vállalatok kötelesek ügyfélszolgálatukon és honlapjukon az energiahatékonysággal kapcsolatos olyan tájékoztatást és tanácsadást nyújtani, amely segíti az ügyfelek tudatos energiafogyasztási szemléletének kialakítását, emellett gyakorlatias és hasznos információt tartalmaz az egyes fogyasztói csoportok által kivitelezhető energia-megtakarítási lehetőségekről és a beruházásokhoz elérhető támogatási konstrukciókról.

Az oldal a www.energiaportal.mvmp.hu címen érhető el.

 

Forrás:

energiaoldal.hu