Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Remek ötlettel állt elő egy magyar biciklis

2014-07-27

Biztonságosabbá teszi a kerékpározást, illetve a biciklizés közbeni irányváltást a Useeme névre hallgató új kiegészítő. Egy magyar család(fő) ötlete, most kezdik el megvalósítani.

A tekerést biztonságosabbá tévő magyar találmány megjelenése várható az utakon világszerte, ha a kerékpáros társadalom is elég jónak tartja az ötletet, és segít benne. A Useeme egy LED-es irányjelző karkötő, ami a hagyományos, karjelzéses indexelést teszi jól láthatóvá. Mozgásvezérelt, tehát semmit nem kell kapcsolgatni rajta kanyarodáskor, az eszköz automatikusan érzékeli, ha kinyújtjuk a karunkat, és elkezd indexelni.

Kattints a képre a videóért!

A kiegészítő egy magyar biciklis apuka találmánya, melyet családi csapatával valósított meg, most Hernádról elindulva világsikerre tehet szert, ha az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon összegyűlik a gyártáshoz szükséges 25 ezer eurós összeg. A megvalósításra eddig 2233 euró gyűlt össze, de a cél eléréséig még 24 nap van hátra.

A Useeme projektet akár pár száz forinttal is lehet segíteni – vásárlási utalványért cserébe –, egy eszköz 33 euróba (kb. 10 ezer forintba) kerül, Magyarországon ingyenes szállítással. Az ár itthoni viszonyok közt nem alacsony, de a megcélzott nemzetközi piacon bőven megállja a helyét.

 

Forrás:

http://hvg.hu/