Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Robotok a luxushajón

2014-09-08

Hat ABB ipari robothoz csatlakoztatott 100”-os képernyővel gigantikus látványt nyújt a Royal Caribben luxushajó utazási cég utasai számára.
 
A Royal Caribbean új Quantum Class óceánjáró hajóinak tervezésekor fontos kezdeményezés volt, hogy a cég a fedélzeti kényelem és szórakoztatás minőségét az eddig létező összes tengerjáró hajóénál magasabb szintre emelje. Ennek eredményeként a jelenleg épülő Quantum of the Seas és az Anthem of the Seas nevű hajók olyan újdonságokat kínálnak a tengeri utazásban, mint egy 300 láb (~100 m) méretű ejtőernyő-szimulátor, egy nagy sport- és rekreációs komplexum dodzsemmel, egy görkorcsolya-pálya és virtuális erkélyek, amelyek az összes belső kabinból valósidejű kilátást nyújtanak az óceánra.
 
 
Minden hajón a Two70° jelenti a legnagyobb attrakciót, amely a hajó tatján lévő több szintes, csaknem három fedélzeten átívelő terem a padlótól a mennyezetig érő üvegfalakkal, csodálatos, hatalmas, 270 fokos, tengerre nyíló panorámával, amiről a nevét is kapta. A napközben a társalgó szerepét betöltő Two70° éjszakára szórakoztató központtá alakul át, teljesen zökkenőmentesen vegyítve az élő előadásokat a fő színpad fölé rögzített hat robot legmodernebb vizuális technológiájával.
 
 
Varázslatos video média
 
A RoboScreen az ABB robotkarjára szerelt grafikus képernyő, amely egyedülálló élményt nyújt a nézőnek azzal, hogy a video média számára gyakorlatilag korlátlan, 6 tengelyirányú mozgást biztosít. A Two70° RoboScreenek hat ABB IRB 6620-as robotból épülnek fel, mindegyikre egy 100”-os Daktronics diagonális LED képernyő van szerelve. Használaton kívül a mennyezetbe vannak süllyesztve. A Two70°-ben tartott előadások alatt pedig egyedülálló videót és képet adva egy állványzatra rögzítve nyúlnak a színpad fölé, miközben az előadásra koreografált egyedi mozgást végeznek.   

Az Andy Flessas (aka andyRobot a Robotic Artstól) által az ABB-vel együttműködésben kifejlesztett RoboScreenek először 2010-ben, a Bon Jovi Circle Tour alatt kerületek reflektorfénybe, amikor is öt nagyméretű modell utazta be a világot. Azóta csodás látványt nyújtottak a Kis-My-Ft2 (japán popbanda) koncertturnéján, a deadmau5 (híres zenei producer és előadó) Las Vegas-i show-ján és a miami Ultra-Music Festival-on. A szerelést követően a Quantum Class hajók lesznek a világon az első olyan luxus óceánjárók, amelyek RoboScreennel büszkélkedhetnek. 

"Mindig az új dolgokat keressük, és szerencsére a szórakoztató ipar világában ráleltem az ABB RoboScreenjére. Nagyon érdekesnek tűnt az a lehetőség, hogy a Quantum of the Seas hajón beszereljük a Two70°-ba " – mondta Christopher Vlassopulos, a Royal Caribbean szórakoztató technológia projektmenedzsere. "Miután Miamiban értékes információkat kaptam az egyik ABB-s ismerősömtől, fölvettük a kapcsolatot az ABB Roboticsszal és Andy Flessasszel a Casino Artstól."     
 
 
 
Forrás:
http://villanyszaklap.hu/