Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

SZILVESZTER A KERTBEN? MIÉRT NE? - TIPPEK

2016-12-20

 

Emlékszel még a nyárra, amikor szinte minden hétvégén gyerekzsivaj, hangos nevetés, grillezett húsok, zöldségek, esetleg finom koktélok édes illata töltötte meg az udvarotokat? Már csak röpke pár hónap, és újra így lesz. De miért is kellene annyit várni? Nemsokára itt egy újabb alkalom, hogy odakint ünnepeljetek.

Hiába a hideg, és a zimankó, a szilveszteri utcabáloknak, kültéri rendezvényeknek megvan a maga hangulata. A tömeg, a forralt bor, a közös visszaszámlálás, mindenki mosolyog és vidám. Ugyanilyen hangulatos lehet egy házibuli, ahol biztosan csak olyanok vannak körülötted, akiket szeretsz, a kedvenc zenéitek szólnak és „sk” keveritek a koktélokat. Ilyenkor az sem baj, ha picit jobban megborul az a pezsgős üveg.

 

Kettő az egyben

És mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt, és az idei szilveszteri bulit a kertedben tartanánk? Utcabáli hangulat, vegyítve a házibuli felszabadultságával, és már kész is egy különös, ám annál emlékezetesebb szilveszter.

 

Ami nem mindegy

Sokat dobhatsz az egész kültéri buli hangulatán egy jól eltalált dekorációval. Nem kell nagy dolgokra gondolni, és a kevesebb amúgy is néha több, úgyhogy elő a képzelőerővel!

 

Téma vagy nem téma?

Először is azt kell eldöntened, hogy valamilyen téma szerint szeretnéd-e készíteni a dekorációt, vagy „csakis” a szilveszter lesz a díszítés középpontjában? Ha például a témád a 80-as évek, akkor ennek szellemében dekorálhatod ki a kertedet, jöhetnek a diszkógömbök, csillogós díszek, és így tovább.

 

Amire feltétlenül szükséged lesz

Mivel kinti buliról van szó, és a szilveszteri időszak nem arról híres, hogy sokáig világos van, ezért mindenképpen gondoskodnod kell a kültéri világításról. Varázsolhatsz fényt papírból készült lámpások, mécsesek, a fák törzsére tekert kültéri fényfüzér, esetleg a virágágyásba leszúrt fáklyák segítségével.

 

Ami meleget ad

Ha már kint vagytok, nem baj, ha az esetleges fényforrás ad némi meleget is, vagy gondoskodsz egyéb „fűtőtestről”. A finom házi pálinkán kívül, persze.

 

Ami még nagyon fontos

Sajnos vagy szerencsére, a kültéri szilveszteri bulik nem a csini ruhákról, flitteres, csillogó szoknyákról, szexi topánkákról szólnak. De egy meleg cipő, egy vastag kabát és egy pihe puha sál aranyat ér ilyenkor. Szóval, öltözzön mindenki melegen! Persze, a nyakba aggatott színes szerpentinek, vicces kalapok, mókás szemüvegek, vidám álarcok elengedhetetlen kellékei egy szabadtéri bulinak. És hölgyek: egy jól eltalált sminkkel még szebben léphetünk át az új évbe.

 

Amire érdemes odafigyelni

Először is, a szomszédokkal, környéken lakókkal érdemes egyeztetni, hogy nálatok szabadtéri „ereszd el a hajamat” lesz. Hívd meg őket is, hátha vevők az ötletre. Ügyelj arra, hogy a fényt illetve meleget adó „szerkezetek” valóban csak ezt a célt szolgálják, és ne egy esetleges baleset forrásai legyenek. Úgy helyezd el őket, hogy nehogy valaki eleshessen bennük, esetleg nehogy megégesse magát valamelyik eszközzel. Ugyan szilveszterkor szinte kötelező a jókedv, de azért az alkoholfogyasztás mértékére figyeljünk oda. Egyrészt ki akarná egy jókora macskajajjal kezdeni az új évet, másrészt egy barátokkal eltöltött kültéri buliról jó, ha saját emlékeket őrzünk, nem másokéból rakjuk össze az elmúlt este történéseit.

 

 

Forrás:

www.proaktidirekt.com